Vakantie vieren in Friesland

Friesland

Bij het horen van het woord vakantie denkt men vaak onbewust direct aan het buitenland, terwijl dit niet zo hoeft te zijn. In de afgelopen jaren is het vieren van vakantie in Nederland zelf steeds populairder geworden. Met name de plekken in Nederland waar veel water aanwezig is worden steeds populairder. Een voorbeeld daarvan is Friesland. Met een oppervlakte van 5.748,74 km², waarvan zeker de helft uit water bestaat, ontkom je in Friesland niet aan water. Naast water is er in Friesland ook een overvloed aan mooie natuurgebieden, waarvan enkelen zelfs tot Nationaal Landschap behoren.

Friese meren

Bij Friesland denkt men aan water, veel water. Dat is ook niet zo gek als je weet dat de helft van Friesland ook daadwerkelijk uit water bestaat. Om die reden zijn de activiteiten op het water eindeloos. Zo kan je bootjes huren en de meren opvaren, een zeilschool friesland inschakelen om te leren zeilen of de meer avontuurlijke activiteiten zoals waterskiën, wipe-out banen en wakeboarden. Voor iedereen is er wel een gepaste activiteit. 

Friesland en groepsactiviteiten

Friesland wordt ook vaak bezocht door grote groepen die een weekend of week met elkaar op pad gaan. Zoals eerder genoemd zijn de mogelijkheden op het water eindeloos, dus voor iedereen is er wel een gepaste en geschikte activiteit. Geen zin in het water? Friesland heeft voor groepen meer te bieden dan alleen water. Zo heb je rondom de meeste accommodaties veel mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een zwembad, voetbalveld, trampolines en muziekinstallaties. Daarnaast biedt het landschap en de vele bossen mogelijkheden als levend stratego, speurtochten en wandelingen. Een stad of dorp bezoeken? Friesland kent een lange en unieke historie en dit zie je ook terug in de steden en dorpen. Een dagje naar een stad of dorp is dus een prima afwisseling. 

Vakantie in Friesland

Groepen Friesland

Voor een weekend of week weg met het voetbalteam, de familie of met collega’s zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten. Een groepsverblijf Friesland kan je het beste regelen via Groepen Friesland. Groepen Friesland is een samenwerkingsverband tussen unieke groepsverblijven door heel Friesland.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.