Kemer

Vakantie Kemer

Kemer ligt ongeveer vijftig kilometer buiten het van een luchthaven voorziene Antalya en is dus gemakkelijk bereikbaar. Dit dorp is in de voorbije jaren uitgegroeid tot het belangrijkste van de zogenaamde “resortdorpen” in die buurt. In de buurt van Kemer liggen ook nog vergelijkbare, maar wat kleinere plaatsen zoals Beldibi, Camyuva en Göynük. Net als Kemer beschikken ze allemaal over een of meerdere resorts, waar het vakantiegebeuren zich in belangrijke mate op het eigen domein afspeelt.

In deze resorts vind je hotels, behoorlijk wat winkels en een selectie aan restaurants en aanverwante. In de onmiddellijke omgeving liggen Moonlight Beach en de oorspronkelijke vissershaven die werd omgebouwd tot jachthaven. Je kan hier ook terecht in Aquaworld, een groot openluchtzwembad, voorzien van de nodige glijbanen.

Nog in dezelfde buurt, in het Yörükpark, zijn enkele nomadententen opgezet voor de vakantiegangers. Ook daar kan je iets eten of drinken. Yörükpark mag je vertalen als “nomadenpark”. Het is een soort van openluchtmuseum waar het leven van de nomaden centraal staat.

Om “echte” Turken te ontmoeten en iets op te steken van de Turkse cultuur doe je er goed aan de resorts te verlaten en een tochtje te maken door Kemer, ooit uitsluitend een vissersdorp. Natuurlijk kan je in de resorts ook excursies boeken naar verschillende plaatsen in het achterland waar je diep kan doordringen in de boeiende, eeuwenoude lokale geschiedenis. Voorbeelden hiervan zijn het bijna tweeduizend jaar oude theater in Side, de ruïnes van de oude stad Perge, het best bewaarde theater uit de Romeinse tijd dat in Aspendos ligt, de deels overwoekerde archeologische overblijfselen van Termessos.

Stranden Kemer

In Kemer zijn zon, zee en strand weliswaar voorhanden, maar een resort is niet meteen een “echte” badplaats. Wie op zoek is naar echte strandgenoegens zal eerder een hotel kiezen in een van de andere badplaatsen langsheen deze kust.

Ben je op zoek naar een eigen wereldje of wil je vooral excursies doen, dan ben je hier natuurlijk wel aan het goede adres. Hetzelfde geldt voor duikactiviteiten en boottochten. Goed om weten is dat Kemer aan de voet ligt van het Taurusgebergte, bijzonder geschikt voor natuurliefhebbers allerhande.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.