Larnarca Airport Cyprus

Larnaca Airport

Larnaca Airport (Larnaca International Airport) is de grootste luchthaven van Cyprus en ligt ongeveer 5 km ten zuiden van de stad Larnaca. Larnaca Airport behandelt ongeveer 800 vluchten per maand en wordt jaarlijks gebruikt door meer dan 5 miljoen vakantiegangers die Cyprus bezoeken. Het aantal toeristen en vluchten naar de luchthaven van Larnaca zullen naar verwachting de komende jaren groeien aangezien de badplaats Ayia Napa (gelegen op 46 km van de luchthaven van Larnaca) een bekende en populaire Europese vakantiebestemming is.

Luchtvaartmaatschappijen

De luchthaven bedient momenteel ongeveer 30 internationale luchtvaartmaatschappijen en ongeveer hetzelfde aantal gecharterde luchtvaartmaatschappijen door haar ruime aankomst- en vertrek lounges. Cyprus Airways is de hoofdgebruiker van het vliegveld en heeft ook een aanzienlijk belang in de retail- en belastingvrije activiteiten van Larnaca Airport.

Onder andere de volgende maatschappijen vliegen op Larnaca:

 • Transavia
 • Cyprus Airways
 • Tus Airways
 • Wizz Air
 • Aegean Airlines

Nieuwe terminalgebouw

Onlangs heeft Larnaca Airport belangrijke metamorfose ondergaan, waarbij een nieuw en modern terminalgebouw werd toegevoegd om tegemoet te komen aan de geplande stijging van vluchten naar Larnaca Airport. Met de opening van de nieuwe Larnaca Airport-terminal op 7 november 2009 werd het oude gebouw gerenoveerd en omgebouwd om voor vrachtvliegtuigen te gebruiken.

Verbeterde infrastuctuur

Met de nieuwste verbouwing heeft de nieuwe terminal van Larnaca Airport nu 67 incheckbalies en acht incheck kiosken. Het beschikt daarnaast over ongeveer 53.800m² aan winkelgebied, dat wordt beheerd door een collectief genaamd Cyprus Airports Duty-Free. Andere nieuwe toevoegingen aan Larnaca Airport zijn: een nieuwe luchtverkeerstoren, een nieuwe brandweerkazerne en een aanzienlijke verbetering van de wegeninfrastructuur naar Larnaca International Airport toe.

Eten en drinken

Voor eten en drinken zijn er verschillende restaurants, cafetaria’s en bars op de luchthaven van Larnaca. De luchthaven bevat ook een postkantoor, verschillende banken, wisselkantoren, geldautomaten en een informatiebalie. Er zijn autoverhuurbalies in de terminal en de taxistandplaatsen bevinden zich net buiten het terminalgebouw.

Douane en regels

Er zijn twee verschillende soorten douane- en accijnswetgeving in Cyprus, afhankelijk van of u vanuit de EU of van buiten de EU-zone naar Cyprus reist.

Cyprus en rechtenvrij binnen de Europese Unie

Als je vanuit de EU het land binnenkomt, mogen passagiers de volgende artikelen vrij van douanerechten * (alleen voor persoonlijk gebruik):

 • Tabaksproducten: 800 sigaretten, 400 cigarillo’s, 200 sigaren, 1 kg rooktabak. *
 • Alcohol: 10 liter sterke drank met meer dan 22%, 20 liter met minder dan 22%, 90 liter wijn of 50 liter bier *

  Eén optie, gezamenlijk niet mogelijk.

Cyprus en rechtenvrij van buiten de Europese Unie

Als je van buiten de EU komt, kan je de volgende artikelen met de vermelde hoeveelheden gratis of zonder douanerechten in Cyprus binnenbrengen:

 • Tabaksproducten: 200 sigaretten, 50 sigaren of 250 g rooktabak. *
 • Alcohol: 1 liter sterke drank meer dan 22%, 2 liter wijn of 16 liter bier. *

  Eén optie, gezamenlijk niet mogelijk.

Contant geld

Als je vanuit een land binnen de EU reist, moet contant geld van meer dan € 12.500 of meer of een gelijkwaardig bedrag aan andere valuta worden aangegeven.

Huisdieren naar Cyprus

Ben je van plan om je huisdieren mee naar Cyprus te nemen? Je mag maximaal 5 huisdieren per persoon meenemen, waaronder honden, katten of fretten. Let wel op dat de minimumleeftijd drie maanden is.

EU-paspoort

Je huisdier moet een EU-huisdierenpaspoort (EUPP) hebben en moet zijn behandeld tegen echinococcus en ectoparasieten, die tussen de 24 uur en en 48 uur vóór vertrek moet zijn uitgevoerd. Dit moet in het paspoort genoteerd zijn. Is dit niet het geval dan is de kans erg groot dat je huisdier een maand in quarantaine moet. Het paspoort moet of in het Grieks of in het Engels zijn geschreven.

Hondsdolheid

Het huisdier moet gevaccineerd zijn voor hondsdolheid en moet je huisdier zijn rabiës vaccinatie toegediend hebben gekregen ten minste 30 dagen vóór de aankomst van het huisdier op Cyprus, maar niet meer dan een jaar. Als het huisdier van buiten de EU aankomt moet het worden gevaccineerd en worden getest gedurende drie maanden.
Daarnaast moet je huisdier beschikken over een elektronisch identificatiesysteem (microchip) of een duidelijk leesbare tatoeage.

Het District Veterinary Station moet vooraf duidelijk worden geïnformeerd van je aankomst, ten minste 48 uur voor vertrek naar Cyprus en moet je het kantoor de datum, tijd, locatie (haven of luchthaven) en vlucht- of scheepsnummer doorgeven. De inspectie kost je tussen de 40 en 60 euro.

Dierenartsen op Cyprus
Veterinary Station Larnaca District – Tel: + 357-24304275 / 6
Veterinary Station Limassol District – Tel: + 357-25819512

Paphos District Veterinary Station – Tel: + 357-26306269
Nicosia District Veterinary Station – Tel: + 357-22805240

Verboden hondenrassen

Het is niet toegestaan ​​om de volgende hondenrassen mee te nemen naar Cyprus:

 • Amerikaanse pitbull
 • Pitbull terrier
 • Japanse Tosa
 • Argentijnse hond
 • Fila Brasileiro


Larnaca Airport Business Centre

Er is een VIP Business Lounge in het terminalgebouw van Larnaca Airport en een zakencentrum dat wordt beheerd door Cyprus Airways

Larnaca Airport faciliteiten voor gehandicapten

Larnaca Airport heeft voldoende faciliteiten voor mindervaliden. De speciale faciliteiten van Larnaca Airport zijn onder meer: invalide toiletten, liften, rolstoelen, micro-liften en parkeerplaatsen.
Parkeerplaatsen voor mensen met beperkte mobiliteit bevinden zich aan de voorzijde van P1. De eerste 120 minuten zijn gratis, daarna moet je betalen. Om de volle 120 minuten gratis te kunnen parkeren moet je bij het parkeer kantoor, aan de voorzijde van het terminalgebouw, je invalidenkaart tonen.

Parkeren op Larnarca Airport

Larnaca Airport heeft een totale parkeercapaciteit van ongeveer 900 auto’s, verdeeld over een terrein voor kort parkeren – P1 (voor het terminalgebouw) en twee terreinen voor lang parkeren (P2 en P3). Parkeertarieven zijn goedkoop, maar het kan enige tijd en moeite kosten om een ​​parkeerplaats te vinden op P2 en P3. Met de uitbreiding van de het vliegveld zal de capaciteit omhoog gaan naar ongeveer 1800 parkeerplekken.

Parkeertarieven

Houd er rekening mee dat de prijzen op elk moment kunnen worden gewijzigd en dat de tabel met parkeertarieven voor Larnaca Airport alleen als algemene richtlijn geldt.

 

DuurPrijs
0 – 20 minutesGratis
21 – 30 minutes€2
31 – 60 minutes€3.5
1 – 2 hours€4.5
2 – 4 hours€6
4 – 12 hours€9
12 – 24 hours€12
Per dag tot 5 dagen€12 per dag
Per dag na 5 dagen€6 per dag

Wanneer je je parkeerkaart kwijt bent wordt er € 50 in rekening gebracht.

Auto huren op Larnaca Airport

Een auto huren vanaf het vliegveld is een goede vervoers optie om het eiland te bezoeken omdat de dagelijkse huurprijzen goedkoop en concurrerend zijn. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven met kantoren op het terrein van Larnaca Airport om uit te kiezen.

Transfers van en naar de luchthaven

Er zijn slechts een paar mogelijkheden om van de luchthaven van Larnaca naar de stad te gaan en daarbij is er een algemeen gebrek aan een goede vervoersinfrastructuur op eigenlijk heel Cyprus. Bezoekers die aankomen op Cyprus worden geadviseerd om afspraken te maken met de taxi-transferservice van Larnaca Airport of om een auto te huren.

Bussen

Bussen verbinden de luchthaven van Larnaca met de stad Larnaca en andere belangrijke bestemmingen in Cyprus, maar zijn beperkt en opereren van 6 uur ‘s morgens tot en met 16:00 uur ‘s middags. Er zijn geen bussen op zaterdagmiddag of op zondag.

Treinen

Er is op dit moment geen treinverbinding naar of van de luchthaven van Larnaca.

Shuttle service

Er is op dit moment geen shuttle service operationeel van of naar Larnaca Airport!

Taxi service of Larnaca Airport

Er zijn genoeg taxi’s beschikbaar die de luchthaven verbinden met de rest van Cyprus.
We hebben hieronder een prijsgrafiek gegeven voor taxi-transfers van de luchthaven van Larnaca naar verschillende populaire locaties in Cyprus. Gebruik deze tabel alleen als prijsindicatie, de prijzen kunnen namelijk altijd veranderen.

 

VanNaarDagNacht
Larnaca AirportLarnaca Town€ 7 – € 10€ 12 – € 15
Larnaca AirportNicosia€ 45 – € 50€ 50 – € 55
Larnaca AirportLimassol€ 50 – € 55€ 60 – € 65
Larnaca AirportPaphos€ 100 – € 105€ 110 – € 120
Larnaca AirportAyia Napa€ 45 – € 50€ 50 – € 55
Larnaca AirportProtaras€ 55 – € 57€ 60 – € 65

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.