Noord-Amerika

Noord-Amerika

Een continent dat ten noorden van Zuid Amerika ligt is Noord Amerika. Het ligt tussen de Grote Oceaan, de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. De oppervlakte is 24.346.000 km2.

De stad wordt vaak verdeeld in een aantal delen, er kan gesproken worden over Noord Amerika, dan bedoelt men Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Het klimaat is hier erg gevarieerd, er is sprake van een tropisch klimaat in de regenwouden, de savanne kom je tegen in de laaglanden van Centraal Amerika.

Er ligt ook permanent ijs in het gebied van bijvoorbeeld Centraal Groenland. Er heerst ook een subarctisch klimaat ten noorden van Alaska, maar je kunt op dit continent ook woestijnen vinden. Het grootste deel van het land is toch voorzien van land- of zeeklimaat, dit is erg gunstig voor de landbouw in deze streek.

Op weg naar Noord-Amerika

Noord-Amerika is een bestemming waar je heerlijk kunt genieten van de verschillende klimaten. Er is een gebied waar permanent ijs ligt, dit is zeker mooi om eens van dichtbij mee te maken. Er zijn mensen die met het vliegtuig naar Noord-Amerika gaan en dan een boottocht gaan maken, een soort cruise. Je kunt dan erg veel van het land zien en ook onderweg kom je erg veel mooie dingen tegen, zeker in de zee en op het ijs wonen mooie dieren die je anders niet ziet. Wil je liever naar de regenwouden en daar een soort rondleiding krijgen, dit kan vaak van een reisleider, maar ook de bewoners kennen de regenwouden erg goed. Ook zij kunnen je dan rondleiden in dit gebied, maar let wel goed op je spullen. Ook de savanne kun je gaan bezoeken, deze liggen in de laaglanden van Noord-Amerika en zullen er voor gaan zorgen dat je een heerlijke zorgeloze vakantie gaat krijgen. Kies daarom nu een klimaat uit waar je graag wilt gaan verblijven en je kunt de vakantie met een gerust hart gaan boeken want je kunt hier met zijn allen genieten, ook met jonge kinderen is Noord-Amerika een groot succes.

[pt_view id=”2c6bd1f2xr”]

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.