Thailand

Thailand vakantie

Bijna 200.000 Nederlanders gaan er jaarlijks op vakantie naar een van de mooiste landen ter wereld; Thailand, het land van de glimlach. Er zijn ook vele redenen te bedenken waarom. Het is een boeiend en fascinerend land met een vriendelijke bevolking, veel cultuur, een prachtige flora en fauna, aangename temperaturen en een goedkoop land.

Vliegen naar Thailand

Meer dan 10 luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Bangkok al dan niet non-stop. KLM en China Airlines vliegen dagelijks non stop (11 uur vliegen) en Eva-air 4 keer per week. Er zijn diverse vliegmaatschappijen die afhankelijk van hun thuisbasis interessante aanbiedingen hebben naar Thailand. De Duitse maatschappij LTU heeft bijvoorbeeld vanaf Dussledorf diverse aanbiedingen en vluchtmogelijkheden. Vooral voor de reiziger vanuit  het oosten en zuiden van ons land  bijzonder aantrekkelijk i.v.m. het aanrijden en de parkeermogelijkheden en tarieven.Bij aankomst in Bangkok staan wij ter plekke om u af te halen.

Visum Thailand

Nederlanders moeten bij aankomst in Thailand in het bezit zijn van een geldig paspoort, dat bij vertrek uit Thailand nog tenminste 6 maanden geldig is. Bij een verblijf van maximaal 30 dagen hoeft men geen visum aan te vragen. Thailand kent een legitimatieplicht. Je dient het paspoort altijd bij je te dragen. Soms neemt men genoegen met een kopie van het paspoort.

Souvenirs

Er geldt een uitvoerverbod voor souvenirs gemaakt van (beschermde) diersoorten en planten of bloemen. Hieronder vallen schildpadden, slangen, krokodillen, hagedissen, vlinders, orchideeën, enz. Er worden veel producten verkocht in Thailand waarin verboden delen van dieren/planten zijn verwerkt. Bijv, tassen,schoenen,sieraden enz. Let er bij aankoop op of deze wel of niet uitgevoerd mogen worden. Bijvoorbeeld de orchideeën in glazen potjes of flesjes mogen wel weer worden uitgevoerd. Meer info over “foute” souvenirs vind je op www.wnf.nl/souvenirs of www.minlnv.nl/cites

Stopcontacten

De netspanning in Thailand is 220 volt. Nederlandse stekkers passen niet altijd in de stopcontacten. In dat geval zijn er verloopstekkers te koop. Stroomstoringen komen regelmatig voor. Het is dus altijd handig om een zaklamp bij u te hebben.

Thaise cultuur

Gezichtsverlies is zeer ernstig in Thailand. Meningsverschillen worden zelden geuit. Om anderen niet in verlegenheid te brengen worden confrontaties  het liefst uit de weg gegaan. Een persoonlijke belediging wordt bijna altijd ervaren als kritiek. Ook positieve uitingen zoals genegenheid gebeuren niet in het openbaar.

De Thai vereren hun koninklijke familie in hoge mate. Koning Bhumibol en koningin Sirikit zijn een symbool van wijsheid, goedheid en liefde voor het volk. Je negatief uitlaten over de koninklijke familie wordt in veel gevallen streng gestraft.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch moessonklimaat. Er zijn drie seizoenen en de gemiddelde temperatuur is 25 graden C. Het hete seizoen is van maart tot half juni met als uitschieter de maanden april en mei als heetste maanden van het jaar. Het is dan warm en droog met temperaturen die tot 40 graden kunnen oplopen. De regentijd die duurt van juni tot november, heerst de natte zuidwest moesson. In de namiddag of tegen de avond kan er in korte tijd veel regen vallen. Meestal zijn de buien van korte duur. De winter in Thailand is van november tot maart. Het is dan droog en minder benauwd weer. Vanuit het noordoosten waait er dan een vrij droge moesson. De temperatuur is dan 25 tot 30 graden. Bij ons in het noorden is het over het algemeen nog iets koeler. Thailand kan het hele jaar door bezocht worden. Om te overwinteren is Thailand eveneens aan te bevelen. Van november tot maart is het niet te warm en vooral het noorden is dan geschikt voor een aangenaam verblijf.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.