Duiken op de Bahama’s

Duiken Bahamas

Het fenomenaal heldere water van de Bahama eilanden is een droom voor elke duiker. Duikers reizen de wereld over op zoek naar drie dingen: dramatische onderwater rotswanden, weelderige koraalriffen en spannende ontmoetingen met plaatselijke zeeleven. De Out Islands bieden al dit in warme, buitengewoon heldere water. Het is ook de perfecte omgeving om te leren scuba duiken.

Daarnaast kunt u in de wateren rondom de Bahama eilanden talloze onderwatergrotten, historische wrakken en andere prachtige locaties ontdekken die ideaal zijn voor onderwater fotografie en film. Geen enkele andere bestemming in het Caribisch gebied biedt zulke ervaringen op zulke prachtige locaties voor wereldklasse duiken zoals de Bahama’s.

Professionele duikleraren in de Bahama’s bieden lessen aan voor meest elementaire beginner “resort” lessen voor degenen die alleen duiken willen uitproberen tijdens de vakantie tot geavanceerde cursussen voor duikers die al ervaring hebben. Alle lessen worden gegeven in het aangenaam warme en heldere water en zijn goedgekeurd door ‘s werelds top certificerende organisaties.

Stelt u zich vliegen over de rand van de Grand Canyon voor – niet in een vliegtuig, maar als Superman. Dat is het gevoel dat u krijgt bij het duiken van een onderwater wand op de Bahama’s. Het ene moment zweeft u boven een mooie koraalrif omgeven door scholen van felgekleurde vissen en dan, plotseling, ziet u de bodem verticaal omlaag gaan. U zweeft boven de afgrond met een tintelend gevoel van adrenaline..

Een van de duikgidsen geeft u het signaal om hem te volgen, en u daalt af langs een verticale wand van koraal versierd met bizar gevormde sponzen. Houd uw ogen open omdat er van alles kan zwemmen- gracieuze adelaarsroggen komen vaak voor, en een ontmoeting met een haai voegt altijd aan lading van spanning toe aan een duik. U kunt op Bimini en Andros een aantal van ‘s werelds meest gewilde plekken om te duiken vinden.

Onderwatergrotten

Voor de ultieme onderwaterervaringen in uw Bahamas duiken reis zijn er de “blue holes”- onderwatergrotten die de meer gevorderde duikers de kans bieden om geologische structuren te ontdekken die alleen onder zeer bijzondere omstandigheden worden gevormd. Er zijn talloze onderwatergrotten op de Bahamas te vinden. De beste bestemming voor grotten in het algemeen is Andros, waar u een ingang van een grot overal kunt tegenkomen: in het midden van de bossen, tussen de rotsachtige landschappen en zelfs op de kust waar ze verschijnen als onderwatergrotten.

Ervaren duikgidsen zullen u een veilige tour geven naar unieke, legendarische plekken waar u kunt turen in het hol van de Lucsa (een mythisch monster dat in onderwatergrotten leeft) of zelfs de grotten kunt zien “ademen”, als het water in- en uitstroomt door eb en vloed.

Rifduiken op de Bahamas

Er is niets dat vergeleken kan worden met rifduiken als het gaat om ontspanning, verbazing en opwinding allemaal in één activiteit. De wateren van de Bahama’s zijn vol met koraalriffen die tot worden omringd door al het denkbare zeeleven, van levende juwelen- maanvissen en vlindervissen tot barracuda’s en tandbaarzen- de top van de voedselketen. Als u dichterbij kijkt ziet u de kleinste ongewervelde diertjes zoals de miniature krabben die in de prachtige anemonen leven of de waaghals garnalen die grote roofdiervissen aantrekken en dan stukjes die zijn blijven steken uit hun tanden halen.

Voor de ultieme rifduiken ervaring moet u de kans niet missen om ‘s nachts te duiken in deze wondere wateren: u zult verstelt staan van de compleet andere groep van diertjes die u tegenkomt, die niet zichtbaar zijn tijdens de dag.

Heeft u ooit haaien op tv gezien? Zou u een echte willen bekijken? De Bahama’s zijn een van de beste bestemmingen voor mensen die op zoek zijn naar een spannende maar veilige mogelijkheid om grote dieren zoals haaien en roggen in het wild te zien. De Abacos ‘Shark Wall en Shark Dive en Long Island Shark Reef zijn de populairste plekken om deze indrukwekkende roofdieren van dichtbij te bekijken.

Gezonken schepen

Bahamas duiken wrakken

Een gezonken schip vinden is de dagdroom van elke duiker. In de Bahama’s kunnen duikers van alle niveaus letterlijk de geschiedenis in duiken op plekken zoals de Train Wreck en San Jacinto, in de Abacos, en Sapona, voor de kust van Bimini, die ooit door smokkelaars werd gebruikt om whisky te verbergen, en nu een van de grootste ondiepe wrakken ter wereld is; perfect voor snorkelen en duiken.

Al in al bieden de Bahama’s een enorme scala aan duikmogelijkheden aan voor alle niveaus en wensen, met hoog opgeleide professionele duikleraren die klaar staan om u op een onvergetelijk onderwater avontuur mee te nemen. De Bahama’s zijn werkelijk het Mekka van het Caribisch gebied op het gebied van duiken!

Heeft u ook zin om de wonderbaarlijke onderwaterwereld van de Bahamas te verkennen?

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.