Marmaris

Vakantie Marmaris

Marmaris is zowat de belangrijkste badstad van de Turkse Egeïsche kust. Mede daardoor –en ook door zijn mooie baai- groeide het ook uit tot de meest mondaine jachthaven, de Netsel Marina. Vanop het water gezien vormen de vele palmbomen die de jachthaven omgeven een prachtig decor. De aanwezigheid van een verkeersvrij voetgangersgebied met veel smalle straatjes met daarin een pak winkeltjes verhoogt de aantrekkelijkheid van Marmaris nog voor de talloze vakantiegasten. Al dat volk wil ook ’s nachts wel eens de bloemetjes buiten zetten, vandaar dat Marmaris ook dan het nodige vertier aanbiedt.

Hotels en andere accommodatie vind je zowel in het stadscentrum als in de buurt van het een eind verder gelegen zwarte zandstrand van Içmeler. De keuze aan restaurants en drankgelegenheden is zeer gevarieerd. Daarnaast verdient het aanbeveling eens te proeven van een streek lekkernij van meer bescheiden aard: de lekkere honing uit de nabije dennenbossen. Deze honing wordt zowel verkocht op de wekelijkse markt als langs de kustweg. Nog meer honing, maar ook aanverwante producten, kan je proeven en kopen in het honingdorp Bayr op het Bozburun schiereiland.

Marmaris is niet rijkelijk bedeeld met bezienswaardigheden, vandaar dat veel aandacht gaat naar het Ottomaanse kasteel, in het eerste kwart van de 16e eeuw gebouwd in opdracht van Suleiman de Grote, ook gekend als Suleiman de Prachtlievende. In het bijhorende museum zijn vooral voorwerpen van archeologische en etnografische aard tentoongesteld.

Een eind buiten de kust ligt Rhodos. Een boot doet er enkele uren over om je tot daar te brengen. Suleiman de Grote maakte in 1522 dezelfde overtocht in het gezelschap van vele honderden boten en tienduizenden manschappen bij een succesvolle poging om dat eiland te veroveren.

Stranden Marmaris

Het zandstrand bij het stadscentrum is relatief smal en klein en dus vaak zeer druk bezet. De hoofdreden voor dat smalle strand ligt bij het grillige verloop van de kustlijn. Gelukkig zijn er een eind weg van het centrum meerdere minder drukke stranden. Een zeer gewaardeerd strand in de buurt is dat van Içmeler, zowat tien km verder. Opvallend: het zand is hier eerder zwart van kleur. Via het goed uitgebouwde openbaar vervoer (dolmus) is deze kuststrook gemakkelijk bereikbaar.

Langsheen de kust werden nog meer stadswijken uitgebouwd die goed voorzien zijn voor een vliegvakantie: Uzunyah, Armutalan en Turunç.

In Marmaris kan je uiteenlopende watersporten beoefenen: van duiken tot surfen tot wildwater rafting en parasailing.

Andere plaatsen aan de Egeïsche kust

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.