ESTA Amerika

ESTA Amerika

Als u naar Amerika reist dan moet u een ESTA-reistoestemming aanvragen. Het is verplicht dit formulier tenminste 72 uur voor u vertrekt in te vullen. Er bestaat een mogelijkheid om korter voor vertrek nog het formulier in te vullen maar u loop dan het risico dat u bij weigering niet genoeg tijd heeft om alsnog het benodigde visum aan te vragen.

Het online ESTA formulier vervangt het groene I-94-formulier dat u voorheen aan boord van uw vlucht naar de Amerika moest invullen.

De aanvraag van een ESTA-reistoestemming kost ongeveer 10,50. U betaald dit bedrag voor de ESTA-aanvraag als u een nieuw paspoort heeft, of als uw vorige ESTA-reistoestemming verlopen is.
Wanneer u de ESTA aanvraag invult, let er dan op dat u gegevens corresponderen met de gegevens op uw paspoort!

Het compleet invullen van het ESTA formulier duurt ongeveer een kwartier.

Een ESTA-reistoestemming wordt in de meeste gevallen meteen na het versturen gegeven. Het kan echter ook voorkomen dat de aanvraag tot 72 uur later pas word goedgekeurd. Bij de goedkeuring ontvangt u een referentienummer. Het is belangrijk de goedkeuring van uw ESTA-aanvraag uit te printen. Wanneer u later gegevens op uw Esta-aanvraag wil wijzigen heeft u het referentienummer nodig.

Een ESTA reistoestemming naar Amerika is gedurende 2 jaar geldig. U kunt in deze 2-jarige periode net zo vaak naar Amerika reizen als u wilt, zonder opnieuw een Esta-reistoestemming aan te vragen. Let er wel op dat wanneer uw paspoort gedurende deze 2 jaar verloopt u WEL opnieuw een ESTA reistoestemming moet aanvragen.

Wanneer u onverhoopt niet direct toestemming krijgt van ESTA om naar Amerika te reizen kunt u met behulp van het referentienummer nakijken wat het probleem is en wat u moet doen om alsnog reistoestemming te verkrijgen.

Het heeft dus zeker zin om op tijd uw ESTA aan te vragen, zodat u altijd nog bij de ambassade van de VS om advies kunt vragen.

Kinderen die bijgeschreven staan in het paspoort van hun ouders dienen een eigen paspoort aan te vragen of OOK een ESTA /Visum aan te vragen!

Uw aanvraag voor een ESTA-reistoestemming kan en zal worden geweigerd als:

– U een ernstige en/of besmettelijke ziekte hebt
– U drugsverslaafd bent
– U in het verleden gearresteerd en/of veroordeeld bent voor een moreel vergrijp, een vergrijp met drugs, of 2 keer of vaker bent veroordeeld en daarbij (in totaal!) meer dan 5 jaar in de gevangenis hebt gezeten
– U een spion bent, bent geweest, of van plan bent spionage te plegen
– U een terrorist bent of bent geweest
– U wil gaan werken in Amerika, of u ooit eerder de toegang bent geweigerd, of u gedeporteerd bent, of u eerder gefraudeerd hebt bij het verkrijgen van een visum
– U in het verleden een kind van een Amerikaans staatsburger heeft vastgehouden, of deze staatsburger toegang tot het kind heeft geweigerd ook al is het uw kind

Vul hier het Esta formulier in: Esta Reistoestemming Amerika

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.