Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten

Omringd door eindeloze zandvlaktes vind je de Verenigde Arabische Emiraten. Gelegen op het Arabische schiereiland aan de Perzische Golf liggen de 7 verenigde emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain en Fujairah. Van de typisch Arabische souks tot aan de de meest moderne gebouwen ter wereld, het is een land van contrasten. Deze veelzijdigheid maakt de Verenigde Arabische Emiraten een geweldige bestemming voor iedereen. De woestijn met de immense zandduinen biedt spectaculaire uitzichten, maar toch zal je versteld staan van het vele groen dat je tegenkomt. Er zijn prachtige, groene natuurgebieden en in de steden vind je schitterende tuinen.

De Emiraten zijn uiteraard ook ideaal voor strandliefhebbers. Uitgestrekte zandstranden zijn er in overvloed en ook het zeewater heeft het hele jaar door een erg aangename temperatuur. Voor de actieve vakantieganger zijn er tal van watersporten, golfbanen andere activiteiten voorhanden, waarbij je de kamelenrace mag u absoluut niet missen! De Emiraten is een paradijs voor de winkelliefhebber. De meest exclusieve merken kan je hier krijgen. Van 21 juni tot 1 september vindt het shopping festival plaats; een indrukwekkende happening waar je met geweldige kortingen kunt shoppen! Zelfs de meest verwende toeristen kijken hier hun ogen uit.

Klimaat

De Emiraten hebben een woestijnklimaat, wat betekent dat het hete zomers en warme winters kent. Regen komt amper voor. Het voor- en najaar zijn ideale perioden om te reizen, maar ook in de winter zijn de temperaturen erg aangenaam. In de zomer lopen de temperaturen hoog op, maar overal is airconditioning aanwezig. De Emiraten kan je dus gerust het hele jaar door bezoeken. In de avonden kan het, vooral in de woestijn, erg afkoelen. Neem voor de zekerheid ook een vest of trui mee!

Hieronder vindt u een weergave van de gemiddelde zee- en dagtemperatuur per maand.

MaandDagtemperatuurZeetemperatuur
Januari2124
Februari2122
Maart2424
April2726
Mei3127
Juni3328
Juli3530
Augustus3530
September3428
Oktober3027
November2727
December2226


Paspoort en visum

Je dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse kunnen het best contact opnemen met de ambassade in Den Haag. Bij aankomst op de luchthaven ontvang je een visum in de vorm van een stempel in je paspoort. Met dit visum kan je maximaal 30 dagen in de Verenigde Arabische Emiraten verblijven.

Ambassade VAE

Eisenhowerlaan 130
2517 KN Den Haag
Tel: 070-3384370
Fax: 070-3384373
info@uae-embassy.nl

De Nederlandse Ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten

Hamdan Street
Al Masaood Tower, zesde etage, suite 602
Abu Dhabi
Tel: (+971) 2 – 6321920

Valuta Verenigde Arabische Emiraten

De valuta in de Emiraten is de Dirham. De Dirham wordt onderverdeeld in 100 fils. Ook dollars worden geaccepteerd. Op bijna alle plaatsen is het mogelijk met creditcard te betalen. Je wordt geadviseerd op de lokale markten wel gebruik te maken van contant geld. Ook pinnen is geen probleem. Banken zijn doorgaans geopend tot 13.00 uur. Vrijdag is een rustdag, banken zijn dan ook gesloten.

Tijdsverschil

Het is in de Emiraten 2 uur later dan in Nederland tijdens zomertijd, tijdens wintertijd is dat 3 uur. De vlucht naar Ras Al Khaimah duurt ca. 7 uur.

Taal

De officiële taal is Arabisch. Engels wordt, vooral in de steden en hotels, ook vloeiend gesproken.

Keuken

De Arabische keuken biedt een grote diversiteit aan gerechten. Probeer eens hummus of de wijnbladeren gevuld met rijst. De Arabische specialiteiten komen onder meer uit Syrië, Libanon en Egypte en zijn zeker het proberen waard. Typisch Arabisch is overigens ook de Arabische koffie. Sterke koffie die uit kleine glazen wordt gedronken. De Europese en de Aziatische keuken zijn in de Emiraten ook goed vertegenwoordigd. Let er wel op dat het water dat uit de kraan komt niet drinkbaar is.

Ramadan

Houd er rekening mee dat diverse restaurants overdag dan gesloten zullen zijn tijdens de Ramadan. Ook alcohol kan in mindere mate of helemaal niet te verkrijgen zijn.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.