Belek

Vakantie Belek

Belek is een relatief nieuwe badplaats, aangepast aan hedendaagse normen. Vandaar dat je hier vooral eerder luxueuze hotels aantreft, voorzien van het bijhorende prijskaartje. Naast de up-to-date inrichting, met opvallend veel groen en open ruimtes, is een andere belangrijke troef van Belek haar zeer uitgestrekte zandstrand. Opvallend is ook dat je hier maar liefst vijf golfterreinen aantreft. Ook inzake bereikbaarheid is Belek vrij goed gelegen: op minder dan 40 km van Antalya met zijn luchthaven en op ongeveer 30 km van Side, eveneens een badplaats.

Bij de aanleg van Belek werd er meteen ook een winkelcentrum voorzien, al zijn er ook elders in dit stadje mogelijkheden voor shopping. De pijnbomen in de buurt van het strand geven deze mondaine badplaats een bijkomende charme.

Heb je liever minder contact met de buitenwereld of ben je op vakantie met je kinderen, dan opteer je misschien voor een verblijf in een resort. Daar ontmoet je vooral gelijkgestemde zielen en kan je genieten van de aldaar aangeboden animatie. Je mist dan natuurlijk wel het levendige contact met de Turkse medemensen en hun cultuur. Belangrijk voordeel is dat deze resorts een mooi aanbod hebben voor kinderen: zwembaden, speeltuinen, klassieke balspelen en zelfs een kinderoppasdienst. Allemaal gelegen in de nabijheid van het strand bovendien.

Net zoals in andere badsteden aan de kust van de Turkse Rivièra zijn er ook hier tal van uitstekende mogelijkheden voor excursies. Naar Aspendos trek je natuurlijk vooral voor het unieke Romeinse theater. Als je nog wat extra wil shoppen is het relatief nabije Antalya een goede keuze. Maar misschien wil je vooral het indrukwekkende Cappadocië aandoen tijdens een meerdaagse excursie? Je kan er genieten van bijzondere landschappen, zijn “schouwen” en in de rotsen uitgehouwen “gebouwen”.

Strand Belek

Het enorme zandstrand van Belek zal beslist veel vakantiegangers aanspreken. Daarnaast zijn er ook tal van mogelijkheden om andere watersporten uit te proberen. Verblijf je in een van de resorts, dan kan je daar onder meer gebruik maken van de zwembaden.

Ook watergebonden, maar dan toch van een totaal andere aard, is een avondwandeling over het strand om schildpadden te spotten, meer bepaald de onechte karetschildpad. Een andere waterige omgeving is die van de waterval van Kursunlu, niet ver van Belek. Opvallend zijn de meer dan honderd vogelsoorten die leven in de buurt van deze waterval.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.