Spanje

Spanje

Spanje heeft een lange geschiedenis. De eerste bewoners van Europa hebben hier in grotten gewoond. Verschillende volken, krijgsheren, zeerovers, koningen en dictators hebben de afgelopen duizenden jaren om dit boeiende land aan de Middellandse zee gestreden. In het gehele land vindt u prachtige steden, kerken, kathedralen en oude koloniale huizen die de geschiedenis ademen. In het land zijn overblijfselen van verschillende tijden te vinden, uit de prehistorie maar ook overblijfselen van Feniciers, Romeinen, Arabieren en Engelsen. Het is geen verassing dat veel van deze bezienswaardigheden op de Unesco Werelderfgoedlijst staan.

Spanje cultuur

De culturen binnen Spanje verschillen. Er bestaat geen gemiddelde Spanjaard. Een bewoner van de Canarische Eilanden is anders dan een Andalusiër of bewoner van Baskenland. Er worden in het gehele land wel 5 officiële talen gesproken. Doordat het huidige Spanje nog niet zo heel lang in zijn huidige vorm bestaat houdt de Spanjaard stevig vast aan zijn eigen gebruiken en tradities. De Spaanse cultuur heeft daarom op ons als ‘nuchtere Hollanders’ een grote aantrekkingskracht. Gelukkig staan de gastvrije Spanjaarden open voor iedereen met interesse in hun cultuur en tradities.

Spanje natuur

De natuur van Spanje is overweldigend. Het is gezegend met bergen, meren, prachtige zeeën, kliffen, costa’s, wijngebieden, valleien en vulkaanlandschappen. Daarnaast zijn er vruchtbare gedeelten van het land waar druiven, sinaasappelen, dadels, amandelbomen en andere vegetatie groeit. Op de Canarische Eilanden zijn oerbossen en natuurparken te vinden, op de Balearen prachtige stranden en cala’s, in het noorden van het land vindt u een gezonde groene vegetatie en in het gehele land groeien sinaasappels, amandelen en dadels.

Klimaat Spanje

Het klimaat van Spanje wordt door vele aanbeden, miljoenen toeristen uit Noord- En West Europa bezoeken het Iberisch schiereiland om de gezonde zeelucht, winterzon of zomervakantie.
Spanje is een populair land. Het gehele jaar trekt Spanje miljoenen bezoekers die genieten van de prachtige steden, cultuur en sportieve mogelijkheden.

Leven in Spanje

Naast de vele toeristische redenen zijn er voor Europeanen ook mogelijkheden om voor langere tijd in Spanje te verblijven. Bijvoorbeeld voor een studie, stage, te werken, te overwinteren of te emigreren. Redenen die worden genoemd om hier voor langere tijd te verblijven zijn vaak het weer, de gezondheidssituatie, kwaliteit van leven, prijspijl en de cultuur van de Spanjaarden.
Anderen vinden een nieuwe uitdaging door een hotel in Spanje te beginnen, reizen een vakantieliefde achterna of om vinden er werk.

Toeristen

Spanje ontvangt jaarlijks 40 miljoen gasten. De grote trekpleisters zijn de grote steden. Madrid en Barcelona zijn erg populair, maar ook culturele steden als Valencia, Granada, Cordoba of Sevilla. Daarnaast zijn de Canarische eilanden en de Balearen de toeristische bestemmingen. De Costa del Sol, Costa Blanca en Costa Brava trekken veel zonaanbidders, terwijl het noorden ook veel culinaire, religieuze en natuurliefhebbers trekt.
De meeste gasten komen uit de UK, Frankrijk en Duitsland, maar ook Nederland, België en bezoekers uit Zweden en Noorwegen en zelfs Rusland. Bij vakantie Spanje vindt u meer vakantie informatie per regio zoals de lokale geschiedenis, bezienswaardigheden, maar ook vakantiehuizen, hotels, waarderingen, tips, weer, foto’s en web sites.
Bent u van plan naar Spanje te gaan? Bereidt u zich dan goed voor. Ondanks dat we allemaal in Europa wonen zijn er toch verschillen met Nederland. De voorbereiding van uw reis kan al de nodige voorpret geven.

Meer informatie over Spanje

Artikelen over Spanje

[pt_view id=”aeeffa88w3″]

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.