Turkse Rivièra

Vakantie Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra blijft aan belangstelling winnen onder de populaire vliegvakanties. In deze zonnige regio aan de Turkse zuidkust kan je zomer en winter terecht in goed uitgeruste hotels. De lange kuststrook van de Turkse Rivièra strekt zich uit van Fethiye over Iskendrun en Antalya tot zo goed als aan de grens met Syrië. Het ganse gebied van de Turkse Rivièra is gelegen aan één grote natuurlijke baai, waardoor de weersomstandigheden overal quasi gelijk zijn. Het vliegveld van Antalya ligt dicht bij de kust en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Reizen naar de Turkse zuidkust biedt veel meer dan alleen maar dan zon, strandgenoegens, lage prijzen en lekker eten. In het achterland ontrollen zich mooie landschappen, maar je kan er vooral genieten van een rijk cultureel erfgoed. Over o.a. Pammukale en zijn kalksteenterrassen lees je elders meer.

Neem tijdens je vakantie zeker de tijd om ook in andere steden aan of vlakbij de kust enkele van de mooiste bezienswaardigheden te ontdekken. In de oude Perge zijn nog steeds opgravingen bezig die de historische stad bloot leggen. Zoveel eeuwen nadat ze gebouwd werden kan je hier nog altijd door de stadspoorten wandelen en een kijkje nemen in de belangrijkste straten. Nog meer geschiedenis tref je in Aspendos, meer bepaald Romeinse ruïnes en het aquaduct dat de stad van water voorzag.

Ben je op zoek naar de schoonheid van de natuur dan moet je tijdens deze vliegvakantie ook een bezoek brengen aan een of meerdere watervallen in de nabijheid van de Turkse Rivièra. Je kan ze bewonderen in Duden, Kursunlu en Manovgat. Daarnaast is er natuurlijk ook het berglandschap, dat soms letterlijk uit de zee lijkt op te rijzen. Het subtropische klimaat zorgt voor een weelderige plantengroei. Dat ook fruit van dat klimaat geniet stel je vast bij de uitgestrekte plantages van sinaasappels en zelfs bananen.

Stranden Turkse Rivièra

De stranden en badplaatsen langsheen de Turkse Rivièra zijn zeer afwisselend en veelzijdig. Antalya is sowieso al gezegend met de aanwezigheid van een fraaie rotskust. Daarnaast zorgde men voor de aanleg van allerhande voorzieningen voor de bezoekers. Via het vliegveld van Antalya is de ganse kuststrook van de Turkse Rivièra bereikbaar voor vakantiegangers uit de hele wereld. Bij die voorzieningen hoort natuurlijk ook een uitgaanscentrum, misschien wel een geschikte plek om het hedendaagse Turkije te ontdekken.

Alanya is wellicht vergelijkbaar met Antalya; het werd niet zomaar de drukst bezochte badplaats aan de Turkse zuidkust. Behalve een aanzienlijk aanbod aan hotels wachten hier ook talloze appartementen op de vakantiegangers. Daarnaast tref je ook hier een druk uitgangs- en nachtleven.
Belek is vooral gekend omwille van haar uitgestrekte zandstrand. Niet alleen op het zand is er veel ruimte, dat geldt ook voor de hotels. Hier vind je een aantal van de meest luxueuze hotels van de ganse Turkse Rivièra.

In Kemer, ooit een vissersdorpje, ontdek je misschien wel het meest authentieke Turkije van de ganse kust. Ook hier zijn er behoorlijk wat voorzieningen voor de voor liefhebbers van een aangename vakantie. Side is een badplaats met een rijk cultureel erfgoed. Hier vind je zowel een mooi zandstrand, hotels en restaurants als tientallen overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.