Egeïsche kust

Vakantie Egeïsche kust

De Egeïsche kust van Turkije omvat vooral de wijde omgeving van Dalaman, dat met zijn luchthaven de grote toegangspoort vormt. Natuurlijk strekt de Egeïsche kust zich nog veel verder noordelijk uit, maar het is toch in hoofdzaak hier waar vakantie met een hoofdletter geschreven wordt. In april gaan de temperaturen al boven de 20°C, terwijl in de zomer gemakkelijk 30°C gehaald wordt. Gegarandeerd zon dus tijdens een vliegvakantie aan de Egeïsche kust.

Het aanbod van een kustgebied kan nauwelijks gevarieerder zijn dan het geval is aan de Egeïsche kust. We beperken ons tot de bezienswaardigheden en mogelijkheden voor vakantiegangers in de voornaamste badplaatsen. Marmaris is de belangrijkste jachthaven van Turkije en daar hoort een gans pakket aan voorzieningen bij: uitgebreide mogelijkheden voor watersport, een gevarieerd nachtelijk uitgaansleven, een degelijk shoppingcenter en diverse bezienswaardigheden in de omgeving.

Wie weg wil van het massatoerisme moet naar Fethiye. Bij deze moderne stad horen ruime mogelijkheden voor shopping en een eenvoudig strand. Het meest bekend is Calis Beach, een kiezelstrand dat afgeboord is met mooie bossen. De badplaats Olüdeniz kreeg niet zomaar de bijnaam “Blue Lagoon”. De vakantieganger vindt hier parelwitte stranden, talloze eilandjes en water dat er mooi blauw uitziet. Wat hier ontbreekt vind je beslist niet erg: hotels aan het strand, lawaaierige motorboten, … De natuur ziet er paradijselijk uit en zo voelt een vakantie hier ook aan.

In vergelijking met voorgaande badplaatsen is Dalyan van een heel andere aard. De ligging tussen de zee en een meer schept tal van mogelijkheden voor een aangename vakantie. Daarnaast kan je hier ook terecht voor modderbaden, kan je genieten van een rietlandschap, op zoek gaan naar schildpadden of antieke rotsgraven aandoen.

Stranden en steden Egeïsche kust

De stranden langs de Egeïsche kust vormen een gebied waar je alles bij de hand hebt voor een geslaagde vakantie. De aard en het aanbod van de badplaatsen is erg gevarieerd. In Marmaris ligt het mooiste strand weliswaar op 10 km van het stadscentrum, maar dankzij de geregelde en goedkope busverbindingen vormt dat geen probleem. Dankzij de aanwezigheid van de grootste jachthaven van het land ontwikkelde deze badplaats zich tot een de meest mondaine van Turkije. Bovendien zijn de mogelijkheden voor watersporters hier erg verscheiden: van wildwaterrafting over duiken tot parasailing.

Het Istuzu-strand van Dalyan is heel bijzonder: zowel mensen als schildpadden hebben hier een plaatsje. De schildpadden begraven hun eieren voldoende diep in het zand zodat de menselijke aanwezigheid geen probleem vormt voor de broedsels. Wie nog meer wil genieten van zand en warmte kan een natuurlijk modder- of zwavelbad nemen bij aangename temperaturen van ongeveer 40°C.

Voor een vakantie in een romantische omgeving is Olüdeniz de aangewezen locatie. Langsheen het zeer uitgestrekte, hagelwitte strand bemerk je geen hotels en razen geen motorboten voorbij. Hier is geen sprake van een lange rechte kust, maar van een grillige kustlijn met veel aparte plekjes. Om een van de vele mooie eilandjes voor de kust te bezoeken maak je gebruik van een roeibootje.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.