Side

Vakantie Side

Een vliegvakantie naar Side heeft meer te bieden dan de klassieke combinatie van zon, zee en strand. Je mag het schiereiland Side, dat gelegen is op minder dan een uur rijden van de luchthaven van Antalya, eigenlijk bekijken als een soort van openluchtmuseum voor vakantiegangers. Hier dus geen lanen afgeboord met het ene hypermoderne , luxueuze hotel na het andere. Wel vind je in Side een aangename mix van accommodaties van verschillende aard, van uiteenlopend prijsniveau en van diverse stijlen. De hotels zijn hier gewoonweg ingeplant tussen de huizen, de winkels, de restaurants en de ruïnes uit de Romeinse tijd. Je kan in deze charmante stad bovendien ook terecht in motels, pensions, campings, appartementen en zelfs resorts aan de kust.

Natuurlijk kan Side pronken met haar bijna tweeduizend jaar oude theater met ruim vijftienduizend zitplaatsen en een uitstekende akoestiek. Verder zijn er onder meer een aquaduct en de vroegere thermen, waarin nu een museum is ondergebracht. In de Romeinse periode was dit een zeer belangrijke haven, vandaar ook de aanwezigheid van resten van tempels en tientallen andere gebouwen. Nergens in Turkije worden de opgravingen van een volledige stad zo systematisch uitgevoerd als hier. Men vermoedt dat er in de bodem nog een en ander moet te vinden zijn, een stadion bijvoorbeeld.

Alhoewel Side beschikt over de grootste openlucht discotheek van de ganse Turkse Rivièra heeft de stad toch geen uitzonderlijke reputatie voor haar uitgaansleven. Natuurlijk kan je hier shoppen zoals in andere badsteden. Het stadscentrum is deels autovrij. Jaarlijks gaat in september het “Culture & Art Festival” door.

Vanuit Side kan je dezelfde klassieke uitstappen maken als elders aan de Turkse Rivièra: de ruïnes van Aspendos, een dagje shoppen in Antalya, het verleden van Perge, de watervallen van Manavgat, een rondrit in Cappadocië en nog meer.

Stranden Side

Door haar ligging op een schiereiland beschikt Side over meer strandruimte dan een klassieke badstad langs de kust. Hier zijn er drie grote stranden, gekend onder de namen Side, Sorgun en Centrum. Het strand van Sorgun, ook wel bekend als het Oost-strand, zou over het fijnste zand beschikken.

Wat de drie stranden verder nog gemeen hebben is dat ze zachtjes afhellen naar de zee; iets dat vooral ouders met kleinere kinderen zullen op prijs stellen. De meeste stranden zijn aan de uiteinden afgeboord zijn met rotsen. Je hebt ook zicht op de pijnboom bossen die de stad omgeven.

Aan de stranden zijn diverse watersporten mogelijk, maar je vind in de buurt ook rivieren waar je avontuurlijk kan raften.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.