Vliegveld Girona

Vliegen naar Girona

Het vliegveld van Girona ligt dichtbij de stad Girona, en is een veel gebruikte luchthaven voor vakantiegangers naar de Costa Brava. Het vliegveld is aanzienlijk kleiner dan het vliegveld van Barcelona, en wordt veel door prijsvechters als Ryanair en Transavia gebruikt. Ook veel reisorganisaties kiezen in het hoogseizoen voor vliegveld Girona vanwege de gunstige ligging vlak bij de badplaatsen van de Costa Brava.

Bereikbaarheid Vliegveld Girona

Vanuit het vliegveld van Girona gaan veel bussen naar de verschillende badplaatsen en naar Barcelona. De reistijd naar Lloret de Mar is per bus 35 minuten, en naar het centrum van Barcelona reist u in 5 kwartier. Het vliegveld zelf heeft geen treinstation. Indien u per trein verder wilt reizen, neemt u vanaf het vliegveld de bus naar Girona. Het treinstation bevindt zich in Girona pal naast het busstation. Gezien de hoge prijzen (140 euro naar Barcelona) wordt het gebruik van een taxi afgeraden.

Voorzieningen Vliegveld Girona

Ondanks dat het vliegveld Girona aanzienlijk kleiner is dan het vliegveld van Barcelona, zijn alle belangrijke voorzieningen aanwezig. Er is een mogelijkheid tot tax-free winkelen en er zijn restaurants van McDonald’s en Subway. Om het wachten aangenamer te maken biedt het vliegveld gratis WiFi en is er een rokersruimte aanwezig.

Girona Costa Brava Airport
17185 – Vilobi de Onyar
Girona, Spanje
T. +34 (0) 972 186 600
IATA-code: GRO
ICAO-code: LEGE

Vervoer naar Costa Brava

Vanaf het vliegveld van Girona reis je gemakkelijk naar de Costa Brava. De badplaatsen zoals Lloret de Mar, Blanes of Callela zijn allen gemakkelijk te bereiken.

Girona naar Costa Brava – Taxi

De badplaatsen van de Costa Brava liggen dichterbij het vliegveld van Girona dan Barcelona. Hierdoor is een taxi een goed alternatief voor de bus. De gemiddelde kosten naar de verschillende badplaatsen zijn als volgt:

Girona€ 40,-15 kilometer
Lloret de Mar€ 50,-28 kilometer
Blanes€ 55,-33 kilometer
Callela€ 75,-52 kilometer

Costa Brava – Bus

Vanaf het vliegveld van Girona gaat tijdens het hoogseizoen regelmatig een bus naar de diverse kustplaatsen. Er rijdt dan 9 keer per dag een bus. In het laagseizoen (vanaf half september) is dit maximaal 6 keer per dag en kan het voorkomen dat je lang moet wachten op de bus. De kosten van de bus liggen tussen de € 10 (naar Lloret de Mar) en € 15 (naar Blanes). Gezien de wisselende dienstregeling raden wij je aan de exacte tijden te bekijken op de website van Sagalés.

Girona naar Costa Brava – Trein

Ondanks dat Vliegveld Girona geen treinstation heeft kunt u toch met de trein reizen naar de Costa Brava. Vanaf het vliegveld pak je bus 607, die je in een half uur naar het station van Girona brengt. Hier stap je over op de trein. De treinreis duurt, afhankelijk van je bestemming, tussen de 35 en 45 minuten, en kost ongeveer 8 euro. Let op: Lloret de Mar heeft GEEN treinstation en is dus alleen per bus of taxi te bereiken! De populaire plaatsen Blanes, Malgrat de Mar en Callela hebben wel een treinstation.

Vervoer naar Barcelona

Vanaf het vliegveld van Girona naar Barcelona kan op verschillende manieren, variërend van goedkoop (bus) tot duur (taxi). Op deze pagina vind je een duidelijk overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Girona naar Barcelona – Taxi

Vanaf het vliegveld van Girona naar Barcelona is 92 kilometer. De kosten voor een enkele reis zijn, afhankelijk van de drukte op de weg, ongeveer € 140. Voor grote koffers en tassen moet een extra toeslag betaald worden. Met ongeveer 1 uur en 20 minuten sta je in het centrum van Barcelona. Op het vliegveld staan voldoende taxi’s klaar, zodat je nooit lang op een taxi hoeft te wachten.

Girona naar Barcelona – Bus

De reis van Girona naar Barcelona duurt per bus ongeveer net zo lang als per taxi, maar is aanzienlijk goedkoper. Doordat het overgrote deel van alle vluchten uitgevoerd worden door Ryanair zijn de vertrektijden van deze bus hierop. Uiteraard hoef je niet met Ryanair te vliegen om van deze bus gebruik te kunnen maken. Bus lijn 604 vertrekt van het vliegveld, en stopt in Barcelona bij het station Estació del Nord. Voor een enkele reis betaal je 16 euro per persoon, een retourtje kost € 25. De bussen zijn voorzien van gratis wifi.

De dienstregeling vind je op de website van Sagalés.

 

 

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.