De beste stranden van Paradise Island

De beste stranden van Paradise Island

In Nassau en Paradise Island is er geen tekort aan zand hoewel de stranden niet zo indrukwekkend zijn als de lange, verlaten stroken die op de andere eilanden kunt vinden. Als u van plan bent om een groot gedeelte van uw Bahama’s vakantie strikt zonnebadend door te brengen, overweeg dan Grand Bahama Island, Abaco en Exuma.

Dat wil niet zeggen dat u geen mooie stranden rond Nassau kunt vinden. Cabbage Beach op Paradise Island is een van de mooiste witte zandstranden in de wereld. Als u verder kijkt dan het volle Junkanoo strand en de resortsstrook langs Cable Beach, dan kunt rustige, verlaten stranden vinden waar u van alles kunt vinden, van grotten, historische bezienswaardigheden, aanbieders van paardrijden en een echt Bahamaanse dorp ervaren- zo dicht als u de echte Bahama’s op New Providence Island kunt ervaren. Kijk voor de beste afgelegen plekken naar de west- en zuidkant van New Providence Island.

Afgezien van Junkanoo Beach zijn de stranden van Nassau en Paradise Island perfect geschikt voor gezinnen met het fijne wit zand, ongelooflijk heldere, turquoise getinte wateren en de typisch zachte golven van de zee. Hier volgt een top 10 van de stranden op Paradise Island, naar onze mening:

10 – Montagu Beach

Montagu Beach ligt ten oosten van het centrum van Nassau en herbergt het historische Fort Montagu – Nassau oudste fort, gebouwd in circa 1741. Het is een populair strand en is in het algemeen best druk, hoewel niet helemaal in de mate van Cable, Junkanoo en Kool stranden. De lokale bevolking komt hier om te picknicken of om de lunchpauze door te brengen, over de smalle stranden langs Montagu Bay te lopen en af te koelen in de schaduw. Het park, dat vlak langs de drukke Bay Street loopt, heeft een goed zicht op Paradise Island en het Atlantis resort. Er is veel bootverkeer door de baai tussen Paradise Island en Nassau, dus u kunt dit strand beter vermijden als u van plan bent te gaan zwemmen.

9 – Caves Beach

Dit strand, gelegen aan de noordkust van New Providence Island, ligt ten westen van Cable Beach en is dus aanzienlijk minder druk. Het is een aantrekkelijk klein strand met een smalle spreiding van wit zand dat niet veel toeristische verkeer krijgt, dus ideaal als u houdt van rust en weg wil van de drukke stranden van Nassau. Het dankt zijn naam aan de kalkstenen grotten die opdoemen langs het strand. De grotten, gebeeldhouwd door de golven, zouden ooit onderdak hebben verleend aan de eerste inwoners van het eiland. Nu zijn ze handig voor strandgangers die behoefte hebben om te ontsnappen aan de zon of de regen.

8 – Junkanoo Beach

Junkanoo Beach, ook wel bekend als “Spring Break Beach” voor de vanzelfsprekende redenen, is niet zo uitgestrekt als sommige andere stranden die u op de Bahamas kunt vinden. Ook is het niet zo mooi als de stranden die poseren voor de briefkaarten. De nabijheid van het levendige centrum van Nassau en de haven voor cruiseschepen maakt het een gemakkelijke optie voor vakantiegangers die het strand te voet willen opzoeken. Het is een van de weinige stranden die openbare toiletten en kleedruimtes heeft en is populair onder zowel de lokale bevolking als de vakantiegangers. Een cluster van stands verkoopt cocktails, voedsel en snuisterijen. Sommige bieden ook gratis Wi-Fi aan.

7 – Adelaide Beach

Adelaide Beach is niet op het radar van de meeste toeristen, wat het een sfeer van rust geeft. Gelegen aan de zuidkant van New Providence Island in het kleine dorpje van Adelaide is het strand, dat tijdens de week vrijwel leeg is van bezoekers. In het weekend is het populair bij de lokale bewoners, die de schaduws van de bomen opzoeken om domino te spelen onder Kalik bier, naar muziek te luisteren, te drinken en te wemmen in deheldere, warme wateren. Adelaide voelt veel meer aan als de buitenste eilanden dan Nassau, wat een bezoek aan dit strand, hoewel het een beetje een reis is vanaf het centrum, de moeite waard maakt.

6 – Jaws Beach

Niet afschrikken door de naam. U zult hier waarschijnlijk nooit een haai tegekomen, maar het was de filmlocatie voor de laatste aflevering van “Jaws”. Als onderdeel van de Clifton Heritage Park areaal wordt het strand boven en onder het water beschermd. Dit is een volledig geïsoleerde strand, meestal bijna verlaten, met wit zand en rotsachtige uitsteeksels. Bomen zorgen voor schaduw en het water is ondiep. Zorg ervoor dat u eten en drinken meeneemt voor een picknick, want er zijn geen faciliteiten in de buurt. Er zijn exposities over de mariene habitat, en u kunt er ook enkele historische bezienswaardigheden bekijken.

5 – Love Beach

Aan de noordkant, net na Gambier Village, ligt Love Beach: de locatie van de beroemde Compass Point Resort in handen van de man die Bob Marley een begrip heeft gemaakt – Chris Blackwell. Het is ook een uitstekende bestemming om te snorkelen en beschikt over een enorm koraalrif, een kilometer van het strand. De meeste mensen beginnen niet aan de 14km lange reis van het centrum van Nassau naar dit deel van het eiland, dus u kunt verwachten dat het strand vrijwel verlaten zal zal.

4 – Cable Beach

Alom beschouwd als een van de beste stranden van de Bahama’s, Cable Beach is Nassau’s sexy, speelse resorts strook met met hotels van all-inclusive hotelketens tot aan boutiekhotels. In december 2014 heeft Zaha Mar, een van de grootste badplaatsen ooit ontworpen, haar deuren in de Bahama’s geopend en heeft het strand getransformeerd met een nieuwe waterpark en gerenoveerde golfbaan en casino. Cable Beach ligt op ongeveer 5km ten westen van het centrum van Nassau en is opmerkelijk voor zijn kalme wateren en fijn wit zand. De overgrote meerderheid van de toeristen belandt uiteindelijk hier, dus ruimte is schaars.

3 – Saunders Beach

Het water van Saunders Beach in de buurt van Goodman’s Bay is rustig en ideaal voor zwemmen met de hele familie door beschutting van de Coral Islands. De sanitaire voorzieningen en een speeltuin verhogen de populariteit van het strand nog meer bij gezinnen. Net ten oosten van Cable Beach ligt Saunders Beach. Dit strand is van gemiddelde drukte, vooral in het weekend en tijdens feestdagen, wanneer de lokale bevolking er komt om te zwemmen en te spelen op het strand. Er zijn vaak een aantal kraampjes met voedsel en het witte zand en helderblauwe water maken dit een prachtige bestemming voor de lokale bevolking en toeristen.

2 – Coral Harbour Beach

Op de zuidelijke oever van New Providence Island kunt u toegang vinden tot het strand van de Coral Harbour Resort. U bent van harte welkom als u een Kalik biertje of Bahama Mama of lunch bestelt bij de strandbar. Het is een prachtig stuk van zacht zand omzoomd door Australische pijnbomen en palmbomen. Neem een lange wandeling, spring dan in de heldere wateren van de zee en klim vervolgens in de hangmat voor een dutje terwijl u door een zeebries wordt gekoeld. Dit is waar de lokale stallen zich bevinden die paardrijden op het strand organiseren, nog een manier om onontdekte vlakte van zandkorrels te ervaren.

1 – Cabbage Beach

Uitgeroepen tot een van de beste in de wereld is niets minder dan Paradise Island Cabbage Beach. Het strand vormt een basis voor een aantal van de grote hotels, waaronder Atlantis Hotel Riu Palace en de One & Only Ocean Club. Het strand zelf is een mooie, brede strook van zacht wit zand verspreid over 3 kilometers aan kustlijn. Palmbomen, zee druiven en Australische dennen bevinden zich parallel aan de tamme, heldere, aquamarijn gekleurde wateren. Kleine tiki structuren zorgen voor de nodige schaduw. Op verschillende plekken kunt u jetski’s en dergelijke voor watersport huren.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.