Regels omtrent handbagage en koffer

Handbagage en koffer: regels en praktische tips!

Ga je binnenkort een stedentrip maken naar het buitenland? Dan is het wel zo handig wanneer je weet hoe de regels zijn voor je koffer. Dat voorkomt een hoop stress op het vliegveld en bovendien is het de perfecte voorbereiding voor je vakantie. Hier kun je een aantal praktische tips vinden voor je koffer die verrassingen helpen voorkomen.

Het maximale gewicht van de koffer

Het toegestane gewicht en de afmetingen van de koffer verschillen per luchtvaartmaatschappij. Voor handbagage gelden meestal de afmetingen 55 x 40 x 20 centimeter met een maximum gewicht van 10 kilo. Voor bagage dat het luchtruim ingaat, kun je meestal 15 tot 20 kilo per persoon in de koffer meenemen. Check vooraf altijd de regels van de desbetreffende airline!

Mogen vloeistoffen mee het vliegtuig in?

Wat zijn de regels voor vloeistoffen in je (hand) bagage? Hoewel het voor veel reizigers een grote irritatiefactor is, zijn de strenge regels op de vliegvelden zeker noodzakelijk om de veiligheid te kunnen blijven waarborgen. De verpakkingen die je mee wilt nemen mogen vaak maximaal 100 milliliter bedragen. De verpakkingen van de vloeistoffen moeten doorzichtig zijn en de inhoud van de plastic zak mag niet meer bedragen dan 1 liter.

Wel of niet sealen?

Door je koffer te sealen, voorkom je diefstal van je bagage. Je bagage is er perfect mee afgesloten. Ga je op reis naar de Verenigde Staten? Houd dan rekening met strenge regels. Elk bagagestuk wordt namelijk gecontroleerd bij aankomst in de Verenigde Staten. Je koffer mag je alleen maar met TSA goedgekeurde sloten afsluiten, zodat de douane deze gemakkelijk kan openen en sluiten. Tot je aankomt in de Verenigde Staten is je bagage echter goed beveiligd door te sealen, dus dit kan probleemloos worden gedaan.

Verboden artikelen

Check altijd van tevoren of er verboden artikelen zijn in je koffer. Er zijn bepaalde goederen en producten die je niet mag meenemen het vliegtuig in. Er is een lijst van verboden goederen beschikbaar die je online kunt nalezen. Je kunt natuurlijk altijd contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij als je over een bepaald product twijfelt.

Nog meer praktische tips

Uiteraard is het belangrijk dat je altijd je paspoort binnen handbereik hebt mocht je een overstap moeten maken. Neem deze daarom mee je handbagage in. Bovendien is het slim om zo vroeg mogelijk op de luchthaven te zijn zodat je voldoende tijd hebt om in te checken. Zorg verder dat je een goede, stevige koffer hebt die tegen een stootje kan als je met het vliegtuig gaat. Er zijn verschillende soorten koffers waar je uit kunt kiezen, met twee wielen of met vier wielen, een softcase of hardcase en verschillende formaten. Verdiep je goed in de verschillende merken en mogelijkheden voordat je een koffer aanschaft.

Bovenstaande tips zorgen ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat. En als je zeker niets wilt vergeten in je koffer, maak dan gebruik van een checklist!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.