Dubai International Airport

Vliegveld foto klein

Vliegveld Dubai

Dat Dubai een steeds populairdere vakantiebestemming wordt is logisch. Alles is er op gericht het toeristen naar de zin te maken. Zelfs het vliegveld van Dubai is al een hele beleving. Het is een van de modernste en luxe vliegvelden ter wereld, en heeft meer weg van een exclusief winkelcentrum dan van een vliegveld. Je kan met recht zeggen dat het vliegveld van Dubai behoort tot de bezienswaardigheden van Dubai.

Vliegen naar Dubai

Vanuit Nederland zijn er veel opties om naar Dubai te vliegen. Onze nationale luchtvaartmaatschappij KLM vliegt dagelijks tussen Schiphol en Dubai, maar ondervindt momenteel veel concurrentie van Dubai’s eigen maatschappij, Emirates. Het paradepaardje van Emirates is de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Dit vliegtuig past perfect bij Dubai, waar het niet gek of luxe genoeg kan. Als je besluit met Emirates naar Dubai te vliegen, kom je onderweg niks te kort. Het vliegtuigen van Emirates behoren tot de meeste luxe ter wereld. Zo heeft u aan boord de keuze uit honderden films en series die u kunt bekijken.

Een goedkopere optie is om met Transavia of Corendon naar Dubai te vliegen. Beide maatschappijen hebben de vraag naar tickets zien toenemen, en vliegen in het winterseizoen meerdere malen per week naar Dubai. De vliegtuigen zijn niet zo luxe als bij Emirates, maar uw ticket is vaak wel een stuk goedkoper. Het geld dat u bespaard op de tickets komt in Dubai weer mooi van pas.

Aankomst in Dubai

Nadat u bent aangekomen in Dubai wilt u natuurlijk zo snel mogelijk de stad in. De voordeligste optie is om gebruik te maken van de Metro. Wel is het dan belangrijk dat u vooraf kijkt of uw hotel in de buurt van een metrostation ligt. In Dubai is het vaak te warm om ver te lopen met een zware koffer. De taxi is een voordelig alternatief. Naast een starttarief van ongeveer 6 euro (25 AED) betaald u slechts 50 cent per kilometer. In de taxi zit u comfortabel, en doordat u voor de deur van uw hotel wordt afgezet hoeft u niet te sjouwen met de koffers. Veel hotels bieden de mogelijkheid om u met een auto van het hotel op te halen van het vliegveld. Dit is echter vaak een stuk duurder dan een taxi, welke er in Dubai in overvloed zijn.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.