Azië

Azië

Het grootste werelddeel op de planeet aarde is Azië. Het grenst aan Europa en Afrika, maar ook aan de Noordelijke IJszee. Het grenst ook aan de Indische Oceaan en aan de Grote Oceaan.

In Azië wonen ongeveer 3,97 miljard mensen. Er zijn een aantal gebieden die aan Azië grenzen, je moet hierbij denken aan het Aziatisch vasteland, aan de eilanden die niet op het Aziatisch continentaal liggen, maar gewoon worden beschouwd als Azië en je hebt de eilanden op het Aziatisch continentaal plat. Als we naar de kaart gaan kijken dan kunnen we zeggen dat Azië een sub regio is van het grotere Euraziatische continent. Noord Azië is een term die niet zo veel wordt gebruikt, er wordt voornamelijk gesproken over een grote onderverdeling en dit zou dan bij Rusland horen. Er wordt dan gesproken over Siberië en over het Russische Verre Oosten. Als het over Azië gaat dan gaat het ook wel eens over Centraal Azië, dan gaat het over de Centraal Aziatische Republiek, hieronder vallen Turkmenistan, Kirgizië, Tadzjikistan, Oezbekistan en Kazachstan.Azië

Er wordt ook wel eens over het Verre Oosten gesproken, hierbij gaat het over Oost Azië en over Zuidoost Azië, ook het oostelijke deel van Rusland aan de Grote Oceaan hoort hier dan bij. Er is dan ook nog Zuidoost Azië, hierbij horen Hong Kong, Malakka, Indochina en de Indische Archipel. Dan is er nog zuidwest Azië, hierbij horen Anatolië, het eiland Cyprus, het Arabisch Schiereiland, de Kaukasusregio, Hoogland van Iran en de Sinaï.

De reis naar Azië

Als je benieuwd bent naar Azië dan zou je de wereldsteden eens kunnen gaan bezoeken. Er zijn volop mogelijkheden om hier naar toe te gaan, je zou voor een deel met de auto kunnen reizen, ook met het vliegtuig en de boot kunnen opties zijn. Kijk daarom eens wat je graag wilt gaan bekijken in Azië en zorg er voor dat je de reis gaat boeken en gaat genieten van alle mogelijkheden die Azië heeft. Ga in een tijd dat het heerlijk weer is zodat je alles kunt gaan bekijken, de natuur is hier namelijk geweldig! Dit kun je nu gaan ontdekken, het is een prachtig afwisselend klimaat in Azië.

 

[pt_view id=”5b2d112jrt”]

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.