Kusadasi

Vakantie Kusadasi

Kusadasi is zowat de meest toeristische plaats aan de Turkse westkust, alhoewel het enkele decennia geleden nog een vissersdorpje was met slechts enkele bescheiden hotels. Vroeger nog, in de 17de eeuw, was er hier alleen een karavanserai. Strand, zon en zee worden vandaag met grote hoofdletters geschreven in Kusadasi. Daarnaast zijn er hier ook veel mogelijkheden voor de klassieke activiteiten die bij een strandvakantie horen, zoals shoppen, lekker eten en regelmatig genieten van een terrasje. In de belangrijkste winkelstraat van Kusadasi, de landinwaarts lopende Barbaros Hayrettin Cadessi, vindt de hedendaagse toerist alles wat hij nodig heeft of zelfs maar denkt nodig te hebben.

Kusadasi beschikt over twee havens: de oorspronkelijke haven waar vissersboten en plezierjachten aanleggen en een groter exemplaar waar de cruiseschepen kunnen aanleggen. Deze badplaats bij uitstek beschikt over meerdere stranden. Een algemene regel voor de openbare stranden is: hoe dichter bij het stadscentrum, hoe drukker. Om een ietwat rustiger strand te vinden rijd je best een eindje mee met de “dolmus”, de busjes van het openbaar vervoer, die je snel en zonder problemen van de ene naar de andere plek brengen. Maar in het hoogseizoen zal het ook op die wat verderaf gelegen stranden behoorlijk druk zijn.

Echte bezienswaardigheden zijn er niet in Kusadasi, tenzij je het goed uitgebouwde en drukke uitgaansleven als zodanig bekijkt. De voornaamste attractie is misschien wel het Dilek Yarimadasi Milli Parks, een nationaal park waar het aangenaam wandelen is in de pijnbossen. Mocht je het hier allemaal gezien hebben of wil je even nippen van het antieke Turkse erfgoed, dan ga je best naar Bodrum of beter nog, je kiest voor een mooie excursie naar een van de belangrijke historische plaatsen in de nabijheid.

Stranden Kusadasi

Kusadasi telt behoorlijk wat stranden, maar in het hoogseizoen is het toch zoeken naar een goed plaatsje. Steeds meer mensen willen hun vliegvakantie immers hier doorbrengen. De plekjes op het strand bij het stadscentrum zijn natuurlijk eerst ingenomen. Op de wat verder afgelegen stranden, die te bereiken zijn met een “dolmus” heb je soms meer kans op een plaatsje in de zon. Bovendien zijn deze stranden ook wel van betere kwaliteit.

Het meest bekende strand is het relatief kleine Kadinjar Plaj, beter gekend als Ladies Beach. Het ligt evenwel nog geen drie kilometer van het stadscentrum en loopt dan ook snel vol. Nog verder weg, tien tot twintig en zelfs meer kilometers, zijn er diverse grotere stranden. Allemaal dragen ze Engelstalige namen. De meest rustige stranden zijn wellicht deze in het Dilek Yarimadasi Mill Parks, een nationaal park gelegen op een schiereiland. Hier heb je evenwel meer kans op kiezel als ondergrond in plaats van zand.

Bij wijze van prettige afwisseling kan je naar een van de drie waterpretparken in de buurt van Kusadusi. Alle drie zijn ze goed voorzien van attracties. Dat ze erg succesvol en geliefd zijn merk je meteen aan de talrijke bezoekers.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.