Egypte

Reizen naar het land van de farao’s

Reizen door Egypte is een geweldige ontmoeting met het unieke en fascinerende verleden van de farao’s. Ontmoet Ramses II, bezoek Tutanchamon. Maak wandelingen door oude en immense ruïnesteden zoals Karnak, bezichtig kleurrijke graftombes in de Vallei der Koningen en imposante tempelcomplexen zoals Abu Simbel. De piramiden en de Sfinx maken een onuitwisbare indruk. Egypte is uniek door haar grootse verleden.

De machtige Nijl stroomt traag door onmetelijke zandwoestijnen en laat een groen spoor na om te eindigen in de indrukwekkende en vruchtbare Nijl-delta. Al dobberend op de Nijl in een typische Egyptische felucca, ontdekt men waarom Egypte ook wel het “Geschenk van de Nijl” wordt genoemd.

In het drukke en levendige Caïro kunt u opgaan in de Arabische wereld. Men kan er een ware ontdekkingsrondreis maken door de vele smalle straatjes en de met exotische koopwaar uitpuilende souks. De vriendelijke en gastvrije bevolking zal u met open armen ontvangen en u graag kennis laten maken met hun tradities en gewoonten. Onder het genot van een glaasje thee, een waterpijp of een plaatselijke culinaire specialiteit zal men u met liefde vertellen over het land.

De badplaatsen Sharm el Sheikh, Hurghada, Taba en El Gouna, gelegen aan de Rode Zee, bieden u goede hotels en schitterende resorts. Het warme klimaat staat hier het gehele zomer- en winterseizoen garant voor een heerlijke, zonnige strandvakantie. Egypte heeft een indrukwekkende onderwaterwereld met fascinerende koraalriffen, vissen en scheepswrakken. De lokale bevolking verwelkomt de reizigers, zonaanbidders, zakenmensen en natuurlijk de duikers, die beladen met hun duikuitrusting van over de gehele wereld naar dit bijzondere vakantieoord komen.

Paspoort & Visum

Nederlanders dienen in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Egypte nog ten minste zes maanden geldig is. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse moeten contact opnemen met de Egyptische ambassade.

Ambassade van Egypte

Badhuisweg 92 – 2587
CL Den Haag
Tel +31 (0)70 – 354 2000.

U kunt voor recente informatie ook terecht bij de ANWB Reisinformatielijn: 06 – 340 340 75.
Voor een verblijf in Egypte dient u bij aankomst een visum aan te schaffen van á 20,- p.p. Met het bedrag dat u betaalt zijn de kosten voor het visum gedekt alsmede alle administratie die nodig is voor het verkrijgen van een volledige toegang tot het land. Tevens verkort het aanzienlijk de wachttijd op de luchthaven zodat een directe aansluiting met de transfer die u naar de plaats van bestemming brengt, mogelijk is.

Fooien

Realiseer dat de salarissen in Egypte heel laag liggen. Sommige mensen zijn voor hun inkomen zelfs geheel afhankelijk van fooien. Het geven van “baksheesh” (fooien) is ingebakken in de Egyptische cultuur. Een fooi van 10% tot 15% is gebruikelijk en kan de service positief beïnvloeden.

Geldzaken

De munteenheid van Egypte is de Egyptische Pond (EGP), in het Egyptisch ook ‘Ginih’ genoemd. De duurdere hotels en restaurants accepteren creditcards, evenals een aantal winkels, reisbureaus en autoverhuurbedrijven. Hoewel er steeds meer pinautomaten komen in Egypte, is het altijd verstandig om ook contant geld (Euro’s) mee te nemen. De overheid in Egypte heeft namelijk besloten dat alle toeristische bedrijven geen Egyptische Ponden meer mogen aannemen van toeristen. Rekeningen in o.a. hotels kunnen daarom alleen nog maar met dollars, euro’s of creditcard betaald worden. Het is dus aan te bevelen om naast een bankpasje ook een ander betaalmiddel mee te nemen.

Tijdverschil

Het is in Egypte 1 uur later dan in Nederland. De wintertijd gaat er een maand eerder in dan in Nederland (Egypte is eind september). Als daar de wintertijd ingaat is er tijdelijk geen tijdverschil, totdat bij ons ook de wintertijd ingaat. (eind oktober)

Klimaat

De beste periode is mei, oktober of november omdat de warmte dan dragelijker is. ‘s Nachts koelt het sterk af, dus het is een aanrader om ook wat warms mee te nemen.

Taal

Arabisch is de officiële taal, maar overal in de toeristische centra kent men (soms gebrekkig) Engels of Frans.

Keuken

Overal in de steden staan kleurrijke stalletjes. Mensen die van gekruid eten houden en hieraan gewend zijn, zullen hier in elk geval van genieten. Als u een fles water koopt is het verstandig om na te gaan of de fles goed verzegeld is, want soms verkoopt men kraanwater in flessen en voor zwakke magen kan dit eventueel tot darm- en buikproblemen leiden.

Vaccinaties

Voor Egypte zijn er geen verplichte vaccinaties. Wel worden deze in bepaalde gebieden sterk aangeraden. Ga naar uw plaatselijke GGD, Travel Clinic, Tropencentrum of huisarts. U kunt ook kijken op www.gezondopreis.nl of www.lcr.nl.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.