Visum Argentinië

Visum Argentinië

Toeristen van landen uit de Europese Unie, Zwitserland en de Verenigde Staten met een geldig paspoort kunnen naar Argentinië reizen als toerist voor een periode van negentig (90) dagen zonder visum. Paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn na verblijf in Argentinië. 

Zakenbezoek aan Argentinië 

Nederlanders met een geldig paspoort die voor zaken, investeringen of marktonderzoeken naar Argentinië reizen kunnen voor een periode van negentig (90) dagen zonder visum in het land veblijven. Paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn na verblijf in Argentinië. 

Transit visum (kort verblijf)

Toerisme 

Burgers van landen die geen lid zijn van de Europese Unie met een geldig paspoort hebben een visum nodigom Argentinië als toerist te bezoeken.
Dit visum wordt verstrekt voor een verblijfsperiode van drie (3) maanden en kan met drie (3) maanden worden verlengd door de Nationale Directie voor Migraties in Argentinië. 

Wat is nodig voor toeristenvisum? 

 • Ondertekend visumaanvraagformulier 
 • Paspoort (met een geldigheid van minimum 6 maanden vanaf datum afgifte visum) 
 • Twee foto’s (4×4 – bij voorkeur met lichtblauwe achtergrond – ¾ profiel rechterkant) 
 • Verblijfsvergunning in Nederland 
 • Retourticket of (boekingsreservering) 
 • Bewijs van voldoende economische middelen (kredietkaarten, bankafschriften, etc.) 
 • Visumkosten €60,- 

Artistieke, religieuze, culturele, professionele of technische activiteiten 

Voor buitenlanders die naar Argentinië reizen teneinde artistieke, religieuze, culturele, professionele of technische activiteiten te ontplooien, betaald of onbetaald, is een visum vereist. Dit visum wordt verstrekt voor een verblijfsperiode van vijftien (15) dagen en kan verlengd worden met nog eens vijftien (15) dagen door de Nationale Directie voor Migraties (la Dirección Nacional de Migraciones) in Argentinië. Geen visum vereist voor Nederlanders.

Vereisten voor transit visum voor een artistieke, religieuze, culturele of technische activiteit: 

 • Ondertekend visumaanvraagformulier 
 • Paspoort (met geldigheid van minimum 3 maanden vanaf datum afgifte visum) 
 • Twee foto’s (4×4 – bij voorkeur met lichtblauwe achtergrond – ¾ profiel rechterkant) 
 • Betaling van het overeenkomstige consulaire tarief (ongeveer 50 US dollars) 
 • Brief van het bedrijf of instituut dat de aanvrager naar Argentinië uitzendt

Vermeld in de brief – Spaanse of Engelse taal – voor- en achternaam, geboortedatum en paspoortnummer, doel van de reis, datum van vertrek en terugkeer, ook moet vermeld worden dat de kosten van de uitzending door het bedrijf betaald worden. De brief moet geschreven worden op papier met briefhoofd van het bedrijf (of instituut) en ondertekend zijn door een van haar directieleden.

Deze handtekening moet gelegaliseerd zijn door de overeenkomstige Kamer van Koophandel (voor bedrijven) of voor andere instellingen door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Tijdelijke visum (tot een jaar)

Werk 

Buitenlanders die naar Argentinië reizen met het doel om daar werk uit te voeren, betaald of onbetaald, hebben een visum nodig.  Dit visum wordt verstrekt voor een periode van een jaar en kan worden verlengd door de Nationale Directie voor Migraties in Argentinië. 

Vereisten voor een tijdelijk visum voor werk

 • Paspoort (met geldigheid van minimum een jaar vanaf datum afgifte visum)
 • Vier foto’s (4×4 – bij voorkeur met lichtblauwe achtergrond – ¾ profiel rechterkant)
 • Geboorteakte op internationaal formulier en gelegaliseerd met een Apostille
 • Bewijs van goed gedrag op internationaal formulier gelegaliseerd met een Apostille
 • Medische Verklaring (dit formulier wordt door het Consulaat verstrekt) met een Apostille
 • Toelatingsbewijs (verstrekt door de Nationale Directie voor Migraties in Argentinië.
 • Beëdigde verklaring wat betreft het ontbreken van strafbare antecedenten (wordt getekend in aanwezigheid van de Consul) 
 • Betaling van het overeenkomstige consulaire tarief (raadpleeg het Consulaat)


Personen die een contract hebben met Argentijnse bedrijven of instellingen moeten bovendien een arbeidsovereenkomst tekenen in aanwezigheid van de Consul.  Personen die door Nederlandse bedrijven naar Argentinië uitgezonden worden moeten bij deze bedrijven hun arbeidsovereenkomst bekrachtigen.  Echtgenotes(n) en kinderen van aanvragers van een tijdelijke werkvergunning, die een verblijfsvergunning willen verkrijgen voor Argentinië moeten hun familieverband aantonen door middel van de overeenkomstige huwelijks- en geboorteaktes op een internationaal formulier met Apostille.

 

Ambassade van Argentinië in Den Haag

Openingstijden 

De Consulaire Afdeling van de Ambassade van Argentinië te Den Haag is geopend op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur.

Adres 

Javastraat 20
2585 AN Den Haag 

Telefoonnummers 

(070) 360 5155
(070) 365 4836
(070) 362 5907

 

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.