Sicilië: pracht en praal van Zuid-Italië

Sicilië is een werkelijk prachtig eiland in Italië, waar u de mogelijkheid heeft om te gaan genieten van de uitgestrekte natuur. Sicilië is als het ware de bal waar de rest van de laars op de kaart tegenaan lijkt te schoppen, waardoor u het relatief gemakkelijk kunt herkennen op de kaart.

De Etna op Sicilië

Op Sicilië heeft u allereerst de mogelijkheid om te gaan genieten van de Mongibello. Men spreekt er lokaal van deze vulkaan, maar wij kennen deze over het algemeen beter als de Etna. Het is de wereldberoemde vulkaan, die in het oosten van het eiland ligt. U kunt tot bijna 3.000 meter hoogte komen, om even op de vulkaan te staan die over heel de wereld bekend is. Het is een van de meest actieve vulkanen ter wereld, maar u kunt er desalniettemin heerlijk skiën, of een mooie wandeling maken.

Palermo is de hoofdstad

Daarnaast is het op Sicilië een uitstekend idee om een bezoek te brengen aan Palermo, de hoofdstad van het eiland. De stad is meer dan 2.700 jaar oud en zorgt daarmee voor een uitgebreide collectie aan prachtige gebouwen en pleinen, maar ook een zeer interessante cultuur. Denk daarnaast natuurlijk aan de muziek, de kunst en het lekkere eten waar de Italianen met name op dit eiland goed om bekend staan. Een bezoek aan de paleizen als Palazzo dei Normanni en La Zisa maakt een bezoek aan deze prachtige stad helemaal af, waarbij uw fototoestel uiteraard niet mag ontbreken.

Messina als opening

Een plaats die zeer de moeite waard is, maar die u waarschijnlijk sowieso al zal zien, is Messina. Dit is de plaats op het eiland die het meest dichtbij het vasteland ligt, op ongeveer 4 kilometer afstand. Het is een vrij druk punt op het eiland, dat wordt omringd door de prachtige Peloritan bergen. In de plaats is onder andere de Maria kolom te vinden, waarop de tekst staat ‘Vos et ipsam civitaten Benedicimus’. Vrij vertaald betekent die dat men de stad heeft gezegend. Uiteraard sluit dit goed aan bij de manier waarop de Italianen hun geloof belijden, met name op een eiland als Sicilië.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.