Keulen: kleurrijk en cultureel

Keulen voor een cultureel weekendje weg

Keulen heeft een rijke geschiedenis en staat onder andere bekend om het carnaval, de vele handelsbeurzen en internationale evenementen en het culturele en architecturale erfgoed. De stad aan de Rijn is erg belangrijk voor de internationale scheepvaart maar Keulen is ook erg in trek onder studenten, omdat er de oudste universiteit van Europa is gevestigd. De stad wordt verdeeld door de Rijn en dat levert een opmerkelijk verschil in wijken op. Bekendste toeristentrekker van Keulen is de Dom, een gotische kerk die ook op de Werelderfgoedlijst staat. Populairste souvenir zijn de ‘eau de colognes’, nog veel gebruikt onder ouderen.

Keulen

Cultureel Keulen

Door de rijke geschiedenis is de stad divers en heeft het erg veel culturele attracties. Bij de zoektocht naar een geschikt hotel, kun je er van uit gaan dat elk hotel wel vlakbij een culturele trekpleister in de buurt zit. In het oude stadsdeel zijn veel grote pleinen met daarom heen de indrukwekkende gebouwen in Duitse stijl. Langs de Rijn kijk je vanuit je hotel over het water, wat erg indrukwekkend is. Bezoek je Keulen voor een beurs of evenement? Zorg dan dat je op tijd je hotel in Keulen boekt, de evenementen zijn erg groot en als je keuze wilt hebben, moet je er vroeg bij zijn! In de wintermaanden is Keulen erg populair voor een bezoek aan een van de vele kerstmarkten.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.