Venetië: laat je verleiden door de stad op het water

In Venetië kunt u zich laten verleiden door het water, zoals dat in geen enkele andere plaats mogelijk is. Ook Hamburg en Amsterdam kennen een groot aantal grachten, maar het valt op geen enkele manier te vergelijken met de manier waarop Venetië gebouwd is.


In een gondel door de stad

In Venetië is het natuurlijk een uitstekend idee om een gondel te reserveren en u op die manier door de stad te laten varen. De prijzen liggen er behoorlijk hoog, maar het is een unieke belevenis die u nog een lange tijd bij zal blijven. U krijgt de verschillende bezienswaardigheden een keer vanaf een heel andere kant te zien, dus zorg ervoor dat u uw fototoestel meeneemt. Daarnaast heeft u natuurlijk de mogelijkheid wat te eten en te drinken en wordt er voor u gezongen tijdens de vaart, zodat u even een andere wereld binnen kunt stappen.

Geen wegen maar wateren

In Venetië maakt men eigenlijk geen gebruik van de wegen, aangezien het alleen maar gaat om bruggetjes. In plaats daarvan kiest men ervoor om het water over te steken, op het moment dat er bepaalde goederen verplaatst dienen te worden. Dit zorgt voor een unieke sfeer, zoals alleen Venetië die met zich mee kan brengen. De stad is een goed voorbeeld van een plaats waar u geweest dient te zijn, om er over mee te kunnen praten. Het dagelijks leven aldaar valt maar nauwelijks voor te stellen, tot op het moment dat u het een keer met uw eigen ogen heeft kunnen bekijken.

Prachtige oude stad

Daarnaast is Venetië natuurlijk een prachtige oude stad, waardoor u de mogelijkheid heeft een groot aantal verschillende bezienswaardigheden aan te doen. Zorg ervoor dat u een goede camera bij u heeft en kies bij voorkeur een dag uit waarop de zon goed schijnt. Op die manier komen de verschillende gevels op een geweldige manier naar voren en zien ook de pleinen in de stad er werkelijk prachtig uit. Probeer er wel voor te zorgen dat u buiten die pleinen om wat te eten en te drinken neemt, aangezien u anders de hoofdprijs zal betalen.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.