4 dingen die je mee moet nemen als je gaat backpacken

4 dingen die je mee moet nemen als je gaat backpacken

Backpack

Als je gaat backpacken wil je natuurlijk niet te veel meenemen. Maar er zijn wel een aantal essentiële dingen die je echt niet mag vergeten. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Goede wandelschoenen

Als je gaat backpacken is de kans groot dat je veel gaat lopen en wandelen. Als je echt gaat hiken is het belangrijk dat je goede wandelschoenen meeneemt. Een wandelschoen moet goed aansluiten op je voet. Hij moet genoeg ondersteuning geven aan je enkels en een stevige dikke zool hebben. Bovendien moeten de zolen goed grip hebben. Het is aan te raden om je wandelschoenen goed in te lopen voordat je op vakantie gaat, zodat je niet de hele vakantie onder de blaren zit.

Een stevige backpack

Deze ligt misschien wat voor de hand, maar het is belangrijk dat je een goede stevige backpack meeneemt. De backpack moet groot genoeg zijn, zodat alle spullen erin kunnen. Maar hij moet niet te groot zijn, zodat je hem nog wel kunt tillen. Investeer ineen goede backpack, die goed op je rug zit met genoeg ondersteuning. Je moet er namelijk de hele vakantie mee lopen, dus koop liever een goede die iets duurder is dan een slechte goedkope. Daar ga je namelijk spijt van krijgen. Let er ook op dat de backpack voldoende vakjes heeft.

Sneldrogende kleding

Vooral als je naar tropische gebieden gaat is het handig om sneldrogende kleding mee te nemen van bijvoorbeeld Fjällraven. Aangezien het daar nogal vochtig is, wordt je kleding namelijk vaak nat. Ook is het handig om genoeg lange kleding mee te nemen om je huid te beschermen tegen de zon en insecten. Je hebt ook speciale kleding waar muggen niet doorheen kunnen prikken.

Klamboe

Als je naar malaria gebieden rijst is het heel belangrijk om een klamboe mee te nemen. Zo voorkom je dat je ’s nachts geprikt wordt door muggen.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.