Vakantie naar Indonesië: what to expect?

Rondreis Indonesië

Indonesië wordt steeds populairder onder toeristen en dat is geheel terecht. Het is prachtig om te bezoeken! Omdat Indonesië uit meerdere eilanden bestaat is geen enkele ervaring hetzelfde. Elk eiland heeft zijn uniekheid en heeft weer andere dingen te bieden. De meeste Nederlandse toeristen zijn eigenlijk te vinden in Bali. Dit gaat echt het gehele jaar door en Bali is daarmee wel het populairste eiland van Indonesië. Mocht je nou meer van het land willen zien dan alleen Bali? Dan is een rondreis Indonesië echt iets voor jou! Tijdens deze rondreis kun je verschillende eiland bezoeken en Indonesië in zijn geheel beter tot je nemen.

Indien van je van plan bent om meerdere eilanden te bezoeken, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

Klimaat

Over het algemeen heeft Indonesië een tropisch klimaat, echter kan het ‘soort’ tropisch per eiland nog wel een beetje verschillen. Alle grote eilanden hebben vrijwel allemaal een tropisch regenwoud klimaat. Sta er dus niet van te kijken dat er tijdens jouw vakantie regen met bakken uit de lucht komt vallen. Een dunne regenjas is dan altijd handig om te hebben of eventueel een paraplu. De kleinere eilanden die ten oosten van Java liggen en ook kleine gedeelten van Java zelf kennen een moessonklimaat. Dit betekent dat het sommige periodes zeer nat kan zijn in de gebieden gevolgd door periodes met extreme droogte. Voordat je op vakantie gaat is het goed om voor deze gebieden je goed in te lezen over wat voor soort weer je kunt verwachten. Je wil natuurlijk niet onnodig veel spullen pakken.

Hoogteverschillen

Indonesië staat natuurlijk algemeen bekend om zijn vele bergen en vulkanen. Dit is natuurlijk super gaaf om tijdens je vakantie te bezichtigen. Toch zorgt het er ook voor dat er op de eilanden enorme hoogteverschillen voor kunnen komen. Dit heeft ook sterke invloed op het klimaat van Indonesië. Het zal zo op de hoogste punten een stuk koeler zijn dan op de laagste punten. Wanneer je dus van plan bent om één van de mooie bergen in Indonesië te beklimmen, vergeet dan niet wat extra kleren mee te nemen. Hoe hoger je komt, hoe kouder! Bovendien vangt de loefzijde van de berg meer regen dan de lijzijde.

Rondreis Indonesië

Zon

Als de zon in Indonesië schijnt, dan schijnt hij ook goed. De kracht van de zon is zeer sterk en je moet je dus goed insmeren, zodat je niet verbrand. Zonder verbrande plekken blijft je vakantie een stuk leuker. Vooral in het noorden van Indonesië is de zon zeer sterk. Bijna het gehele jaar door heerst daar de hoogst mogelijk zonkracht. Ben je nou iemand die heel snel verbrand? Dan zou je in de maanden juni en juli naar het zuidelijk deel van Indonesië te gaan. Daar ligt de zonkracht iets lager, maar dit geldt ook alleen voornamelijk wanneer het bewolkt is. Je kunt dus niet genoeg zonnebrandcrème meenemen tijdens je vakantie.

Dit zijn in een notendop slechts een paar dingen waar je rekening mee moet houden tijdens je rondreis Indonesië. Lees je vooral goed in over het land, zodat je alleen voor leuke verrassingen komt te staan.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.