Het indrukwekkende Vietnam

Een reis naar Vietnam klinkt u vast bekend in uw oren. Dat is niet vreemd want de laatste jaren is een reis naar Zuidoost-Azië erg populair. Omdat er meer en snellere vliegverbindingen zijn, de reis zelf relatief goedkoper wordt, Zuidoost-Azië zelf prachtig is en het levensonderhoud daar niet duur is, kiezen steeds meer mensen voor een avontuur in Zuidoost-Azië. Eén van de mooiste landen van Azië is zonder twijfel Vietnam. Vietnam grenst onder andere aan Cambodja en Thailand.

Vakantie Vietnam

Met ruim 90 miljoen inwoners en een uitgerekte kustlijn met een lengte van 3.444 kilometer is Vietnam een land dat een totaal aanbod van cultuur en natuur kan bieden. Voor de fijnproevers heeft het een zeer diverse en smaakvolle keuken, het eten wordt op geheel eigen wijze en naar familierecepten klaargemaakt. Ook sta je verstelt van de natuurlijke schoonheid van het land: de prachtige uitgestrekte kustlijn met hagelwitte stranden, de turquoise blauwe zee, de schitterende rijstvelden en de ruwe kalkbergen. Het land kent een roemruchtige geschiedenis, met als bekendste voorbeeld de Vietnamoorlog. Hier is nog steeds veel van te zien, maar toch voel je je erg veilig in Vietnam. Dit komt vooral door de ontzettend vriendelijke bevolking die er alles aan doet om toeristen het zo goed mogelijk naar hun zin te maken in hun prachtige land.

Vietnam kent een hele andere cultuur dan Nederland. Wanneer je een bezoek brengt aan Vietnam merk je dat je écht in het buitenland bent. Alles gaat net even wat anders dan in Nederland. Zo scheuren ze allemaal op scooters voorbij en speelt het leven voornamelijk op straat af. Ook kun je als toerist ervaren hoe gastvrij de locals zijn en is er eten en drinken in overvloed. Om een zo leuk mogelijke ervaring op te doen, kun je je het beste overgeven aan de cultuur van de Vietnamezen.

Rondreis Vietnam

Voordat je ervoor kiest om een rondreis in Vietnam te maken ga je natuurlijk op onderzoek uit. Er is ontzettend veel informatie te vinden over het land en de vakantiemogelijkheden. 

Een visa voor Vietnam is verplicht. Een visa kun je aanvragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag of je kunt een visa on arrival aanvragen. Let er wel op dat je hier een pre-approved visa letter voor nodig hebt en deze voor je vertrek regelt. Dit is een brief waarmee je Vietnam laat weten dat je eraan komt. Heb je een goedkeuring binnen, dan kan je met deze brief in Vietnam zelf een visum regelen.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.