De Paradijselijke Malediven

Maldiven

Maldiven

Verbluffende witte zandstranden, de mooiste resorts, wat zo helder dat je alles kan zien en de bijna 1.200 tropische eilandjes maken de Malediven tot een perfecte vakantiebestemming. De Malediven was de laatste jaren vooral populair onder stelletjes en newlyweds maar daar komt langzamerhand verandering in.

 De Malediven herbergt misschien wel de mooiste stranden ter wereld. Waar je ook bent, er is altijd een wit strand, bedekt met palmbomen en omringd door helder turquoise water in de buurt. Het is dan ook geen verrassing dat veel mensen hier komen voor een relaxte zon, zee en strand vakantie. Met de komst van meer toerisme komt daar echter wel verandering in. Zo kan je op de Malediven perfect snorkelen en duiken, windsurfen, golfsurfer, zeilen of romantisch dineren aan het strand.

Reizen in de Malediven

De Malediven was altijd een bestemming voor mensen die in dure resorts verbleven en weinig tot geen contact hadden met de locals. Dit kwam voornamelijk omdat de regering het toeristen en lokale leven gescheiden wilde houden.

De laatste jaren begint de Malediven zich echter open te stellen voor individuele reizigers. Dit betekend dat je niet langer hoeft te verblijven in dure resorts maar van eiland naar eiland kan reizen en kan slapen in guesthouses en hostels in plaats van dure resorts. Dit heeft er toe geleid dat steeds meer backpackers het land weten te vinden. Er komen steeds meer budget accommodaties op onbewoonde eilanden wat het reizen in de Malediven zeer aantrekkelijk maakt.

Duiken, snorkelen en surfen

Het zal niemand verbazen dat je in de Malediven heel erg goed kan duiken. Het land behoort met het heldere water en de koraalriffen tot de beste duiklocaties ter wereld. Onderwater kom je werkelijk van alles tegen. Van schitterend koraal tot schildpadden en van tropische visjes tot walvishaaien (die uiteraard wel in diepere wateren zwemmen). Grote pluspunt is dat het water hier zo warm is dat je geen wetsuit nodig hebt!

Ben je niet zo van het duiken? Geen nood. Je kan op de Malediven ook surfen. Met name windsurfen en kitesurfen kan hier erg goed door de wind en vele eilandjes. Ook golfsurfen is hier een populaire activiteit. En als je de hele dag druk bezig bent geweest is er niks lekkerder dan bij komen in één van de vele indrukwekkende watervilla’s. Dat kost wat.. maar het is elke Euro (of Maledivian Rufiyaa) meer dan waard!

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.