Visum aanvragen voor vakantie naar Turkije

Turkije-istanbul

Visum Turkije

Turkije behoort tot één van die landen waar een visum voor vereist is. Zonder visum kom je dus het land niet in! Eerder konden mensen dit visum verkrijgen op het vliegveld, maar dit zorgde voor de nodige opstoppingen. Turkije is een enorm populair vakantieland, dat elk jaar weer vele vakantiegangers trekt. Om lange wachtrijen op het vliegveld te voorkomen, kan het visum voor Turkije nu erg gemakkelijk online worden gekocht.

Wat is een visum?

Met een visum krijgen vakantiegangers officieel toestemming om een land betreden en in het land te verblijven. Een visum is dus eigenlijk niets anders dan een toegangsbewijs voor Turkije.

Regels rondom het visum voor Turkije

Zonder visum strandt je op het vliegveld van Turkije, en dan kom je ook echt niet meer verder want je wordt het land niet binnen gelaten. Wel staat er tegenwoordig een automaat op het vliegveld waar ter plekke een visum gekocht kan worden, in het geval dat deze toch per ongeluk vergeten is. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat het vele malen duurder is om op het vliegveld een visum aan te schaffen. Koop je het visum online, dan liggen de kosten gemiddeld rond de €25.

Een visum is maar liefst 180 dagen geldig en geeft toegang voor een verblijf van 90 dagen. Het wordt dan ook aangeraden om een visum niet op het laatste moment te kopen en aangezien een visum behoorlijk lang geldig is, hoeft dit ook niet voor problemen te zorgen. Na het online kopen van een visum duurt het een aantal dagen, voordat het visum daadwerkelijk wordt ontvangen. Het visum wordt per email ontvangen en moet nog wel worden uitgeprint. Op verzoek kan het visum ook toe worden gestuurd.

Betaling met Creditcard
Het visum voor Turkije kan alleen worden betaald door gebruik te maken van een Visa of Mastercard. Niet iedereen heeft natuurlijk zo’n betaalkaart. Zodoende is het dan ook mogelijk om een Visa of Mastercard te lenen van vrienden of familie. De kaart hoeft namelijk niet op naam te staan van de visumaanvrager.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.