Mag je met een private lease auto op vakantie?

Het wintersport seizoen is begonnen! Bak op het dak, auto vol laden en gaan. Afgelopen jaar heb je private lease contract afgesloten en je kan niet wachten om een mooie roadtrip te maken met je nieuwe wagen. Maar mag je eigenlijk wel met een private lease auto buiten Nederland rijden? In de meeste gevallen gelukkig wel! We raden aan dit van te voren voor de zekerheid te checken bij je leasemaatschappij. Er zijn nog een aantal andere zaken die je goed moet nakijken voordat je op reis gaat.

Aantal kilometers

Private lease kent vele voordelen. Het grootste voordeel is misschien wel dat je een gloed nieuwe auto mag rijden zonder dat je daar lang voor hebt moeten sparen. Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand. De hoogte van het maandbedrag is afhankelijk van de aanschafwaarde van de auto en andere factoren zoals het aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden in een jaar. Voordat je het contract afsluit moet je voor jezelf een inschatting maken voor het aantal kilometers. Indien je hier overheen gaat zal je extra bij moeten betalen. Dit wil je natuurlijk liever niet! Bekijk daarom goed of je nog genoeg kilometers hebt om die reis te maken.

Pechhulp

Een ander voordeel van private lease is dat je in de meeste gevallen allrisk verzekerd bent. Je wilt er liever niet aan denken maar een ongeluk kan gebeuren tijdens je trip. Mocht dit gebeuren dan is het zaak zo snel mogelijk contact op te nemen met de leasemaatschappij. Zij hebben hier allerlei procedures voor om jou zo goed mogelijk te helpen. Gelukkig ben je dan wel allrisk verzekerd. Het enige wat je dan in de meeste gevallen moet betalen is het eigen risico. Een voordeel van zakelijk leasen is dat als je een ongeluk hebt tijdens werktijden je werkgever wettelijk verplicht is het eigen risico te betalen (indien er geen sprake is van roekeloos rijgedrag).

Op reis gaan met je private lease auto is dus zeker mogelijk. We raden je wel aan van te voren de kleine lettertjes te lezen. Elke leasemaatschappij heeft namelijk andere regels. Wij wensen je in ieder geval veel plezier op je vakantie.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.