Route 66 Motorreis door Amerika

Campervakantie Amerika

Route 66 Amerika

Ben je van plan om een unieke reis te maken door de staten van de Verenigde Staten? Wil je de zonsondergang vanaf de Willis Tower meemaken in Chicago, ben je van plan om vorstelijk te dineren bij de Big Texan Steak Ranch in Amarillo of ben je een museumliefhebber en wil je graag het Route-66 museum bezichtigen in Clinton? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een Route 66 reis te maken door de Verenigde Staten. Vooral voor liefhebbers van motorrijden is de Route 66 een ideale locatie voor een onvergetelijke vakantie!

Wat is de route 66?

De Route 66, misschien wel beter bekend als de US66, is een historische snelweg in de Verenigde Staten van Amerika. Een andere benaming voor de Route 66 of US66 is de Will Rogers Highway. De totale lengte van de oorspronkelijke Route 66 bedraagt maar liefst 3940 (!) kilometer. De snelweg begint in Chicago en eindigt aan het mooie strand van de Stille Oceaan dichtbij Los Angeles. De snelweg gaat door de volgende staten; Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en California.

De snelweg is sinds 1985 officieel opgeheven. Er zijn veel toeristen die het oude traject van de Route 66 alsnog volgen omdat de Route 66 een belangrijk component is van de Amerikaanse cultuur in de 20e eeuw. De snelweg staat bekend om de échte Amerikaanse cultuur. Zodra je een reis maakt langs de Route 66 herken je de oude plekken van de maffia die zich bevonden in de 19e en 20e eeuw. Daarnaast zie je de kenmerken van de Tweede wereldoorlog, kom je langs verschillende militaire bases, rijdt je door de mooiste landschappen, zie je de échte motels van vroeger en krijg je een échte Born-2-Wild gevoel.

Route 66 reizen reist van begin tot eind

De USA motorreizen zijn natuurlijk écht uniek. Route 66 Reizen probeert de oorspronkelijke route te volgen van Oost naar West. Bij Route 66 Reizen is het geen vooraf bedachte weg, maar een aaneenschakeling van oude trails. Bij Route 66 Reizen, reis je door maar liefst drie (!) verschillende tijdzones. De Basic route van Route 66 Reizen duurt zo’n 17 dagen en er wordt gemiddeld zo’n 4400 kilometer gereisd per motor.

De overnachtingen van Route 66 Reizen vinden plaats in kwalitatief goede hotels en/of motels. In de meeste hotels is het mogelijk om te ontbijten en het is in veel gevallen ook mogelijk om een duikje te nemen in het zwembad van het desbetreffende hotel of motel.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.