Muziek in Miami

Miami

Miami is een van de meest diverse steden ter wereld

Gelegen in het Zuidoosten van Florida ligt de stad Miami, een ware mengelmoes van verschillende culturele invloeden die het een levendig interessante en boeiende vakantie bestemming maken. Entertainment staat hoog op de agenda in de stad, met vele jaarlijkse evenementen en fascinerende attracties om de bezoeker te verleiden.

Dankzij de gevarieerde bevolking, met mensen uit Centraal Amerika, Cuba en het Caribisch gebied biedt Miami een eclectische mix van bezienswaardigheden en ervaringen. Afhankelijk van het gebied dat je bezoekt, is het mogelijk om je zintuigen onder te dompelen in alles dat deze kleurrijke gemeenschappen te bieden hebben.

Als resultaat van deze vele culturele invloeden bezorgt Miami’s muziek scene luisteraars een rijke en alternatieve selectie van muziek en dans. De conga en de rumba werden in Miami geïntroduceerd door de Cubanen, terwijl mensen uit het Caribisch gebied onder meer reggae en soca introduceerden. De stad heeft ook een enorme dance en techno scene. Jaarlijks worden er een aantal muziek evenementen en festivals georganiseerd die de rijke geschiedenis vieren die Miami met muziek heeft.

Maart de grote maand voor de stad als het om muziek gaat, met de Winter Music Conference die zijn deuren opent. Dit feest van elektronische muziek is de grootste in zijn soort ter wereld en werd voor het eerst gehouden in 1985. De conferentie duurt een week en trekt duizenden professionals aan die graag willen netwerken. Ook al is het grootste gedeelte van het evenement bedoeld voor muziek experts zoals DJs en platenmaatschappijen, trekt het evenement ook duizenden “clubbers” aan die de nieuwe muziek komen ervaren.

Ultra Music Festival

Tegelijkertijd met de Winter Music Conference wordt het Ultra Music Festival georganiseerd. Dit tweedaags evenement wordt gehouden in het Bicentennial Park, trekt ongeveer 70.000 elektronische muziek fans en er treden acts van wereldformaat op.

Ook in maart gehouden is het Jazz in the Gardens festival. Het festival wordt pas voor de vierde keer georganiseerd, maar is exponentieel gegroeid en trekt jaarlijks 25.000 bezoekers. Met top artiesten zoals Erykah Badu en Will Downing is dit een uitstekend tweedaags festival om te bezoeken dat zeker niet gemist mag worden.

In december wordt het Mantra International World Music Festival gehouden, nog een geweldig evenement om te ervaren. Het werd voor het eerst gehouden in 2004 en heeft bekende muzikanten en bands op laten treden verspreid over de hele stad. Er worden ook kunst tentoonstellingen en muziek workshops georganiseerd, waarbij de plaatselijke gemeenschap worden betrokken, als onderdeel van het festival.

Met de reeks aan muziek evenementen om te bezoeken kan het lastig zijn welke te kiezen, maar je kunt zeker zijn dat je met goed advies van de enthousiaste locals of het personeel van je hotel Miami kunt ontdekken. Ben jij een fan van muziek en wil je jezelf onderdompelen in een selectie van invloeden van over de hele wereld, dan is Miami de juiste keuze!

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.