Wat je als toerist in Berlijn zeker gezien moet hebben

Berlijn is een stad met een relatief recente belangrijke historie, waardoor het een uitstekend idee is om er op zoek te gaan naar de bekende bezienswaardigheden. U heeft daarbij de mogelijkheid om de plaatsen als de Berlijnse Muur en de Brandenburger Tor aan te doen, maar gaat u ook eens langs de Reichstag en Potsdamer Platz.

De Berlijnse Muur

De Berlijnse Muur mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw reis naar Berlijn, aangezien dat het element is waar men beroemd mee is geworden. De muur zelf is voor het grootste deel afgebroken, maar er zijn nog altijd een aantal onderdelen te vinden die er op een heer duidelijke manier aan herinneren. Zo is een deel van de muur zelf bewaard gebleven, maar is de lijn van de muur daarnaast door heel de stad te volgen in de straatstenen. U kunt op diverse plaatsen terugdenken aan de verschrikkelijke tijd die er heeft plaatsgevonden, waardoor een bezoek aan Berlijn en de Muur behoorlijk indrukwekkend zal zijn.

Brandenburger Tor

Daarnaast is het een goed idee om een bezoek te brengen aan de Brandenburger Tor, aangezien dit een van de locaties in de stad is waar u tegenwoordig kunt genieten van uw vrijheid. Het is er bovendien niet toegestaan om er met de auto te rijden, waardoor er sprake is van een oase van rust. Daarnaast doet de Tor dienst als een belangrijke ontmoetingsplaats voor toeristen die met een groep naar de stad komen, waardoor er altijd wat te doen en te zien valt.

Potsdamer Platz

Ten derde is het in Berlijn een uitstekend idee om een bezoek te brengen aan de Potsdamer Platz. Jaren geleden was dit een plaats in Berlijn waar werkelijk niets te doen of te zien viel. Men heeft er destijds echter voor gekozen om het totaal opnieuw op te bouwen. Tegenwoordig kunt u er genieten van een aantal prachtige gebouwen, maar er ook wat gaan eten en drinken. Er zit een grote bioscoop en u heeft er de mogelijkheid om de metro te pakken naar een van de andere plaatsen in Berlijn die u als toerist zeker gezien moet hebben.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.