Milaan: bezoek Europa’s modestad

Milaan is de modestad van Europa, waardoor u er onder andere de mogelijkheid heeft om er van het zeer grote aantal winkels te gaan genieten. Daarnaast is het een zakenstad, die veel grote bedrijven aan heeft weten te trekken. Ondanks dat men vaak in de schaduw staat van Rome, Venetië en Verona is Milaan een werkelijk prachtige stad.

Dom van Milaan

Met name de Dom van Milaan, of de Duomo Santa Maria Nascente, is zeer de moeite waard. Dit is een van de grootste Rooms-Katholieke kathedralen die er ter wereld te vinden zijn. Men heeft de kathedraal tot in de puntjes af weten te werken, waardoor er een geweldig geheel staat dat vanuit alle hoeken prachtig is om te zien. Men heeft er van de 14e tot de 20ste eeuw aan gewerkt, onder andere om ervoor te zorgen dat u de toren nu kunt beklimmen.

Castello Sforzesco

Ook het Castello Sforzesco is zeer de moeite waard. Het is een kasteel met een werkelijk prachtige fontein, die een foto meer dan waard is. U heeft er de mogelijkheid om op zoek te gaan naar het archeologisch museum, een bezoek te brengen aan de meesterwerken van beroemde schilders en te gaan genieten van de concerten en tijdelijke tentoonstellingen die er worden gehouden. Wat uw voorkeur ook heeft, u zal er uw ogen uitkijken. Bovendien is het gebouw zelf prachtig om te zien, zowel van binnen als van een grotere afstand wanneer u een bezoek brengt aan Milaan, de modestad van Europa.

Winkelen in Milaan

Als modestad van Europa zorgt men er in Milaan natuurlijk graag voor dat u de mogelijkheid heeft om uitgebreid te gaan winkelen. U kunt er daarnaast voor kiezen om de grote en bekende ketens aan te doen, maar u heeft daarnaast ook de mogelijkheid om de exclusieve winkels te gaan zien. De kans is klein dat u er ook daadwerkelijk kunt gaan winkelen, maar daarnaast kunt u ook de kleine boetiekjes gebruiken. Indien u van winkelen houdt is er in Milaan meer dan voldoende te beleven, waardoor men zich met recht de modestad van Europa mag noemen.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.