Leipzig: vol historie en goed voor de portemonnee

Leipzig is een prachtige stad in Duitsland, die er met behulp van moderne invloeden voor heeft weten te zorgen dat oud en nieuw op een unieke manier samenkomen. U heeft er de mogelijkheid om door het oude centrum te lopen, of aan de andere kant juist een van de moderne gelegenheden te bezoeken.

Zeer groene stad

Tijdens een bezoek aan Leipzig valt het de meeste mensen bovendien op dat de historie er op een uitstekende manier samengaat met groen. De stad is op een zeer ruimte manier opgezet en zorgt er met de diverse parken voor dat u even helemaal tot rust kunt komen. Met name tijdens de warme avonden in de zomer is het heerlijk om er lang te blijven hangen. Neem zelf een hapje en een drankje mee en zorg op die manier bovendien voor een weekend die goed is voor de portemonnee.

Thomaskirche in Leipzig

Een van de mooiste gebouwen van Leipzig is de Thomaskirche, die gebouwd werd tussen 1212 en1222 en daarmee ontzettend oud is. Bach was er de leider en de dirigent van het jongenskoor, waardoor zeer veel toeristen besluiten er een bezoek aan te brengen. Uiteraard is het daarnaast een uitstekend idee om er van de beelden te gaan genieten, onder andere van Bach, maar daarnaast ook van Mendelssohn. Het is een van de meest belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Uiteraard kunt u er gratis naartoe, waardoor het opnieuw een stedentrip is die een beperkte aanslag zal betekenen op uw portemonnee en budget.

Het Volkenslachtdenkmal

Ten derde is het een goed idee om een bezoek te brengen aan het Volkenslachtdenkmal. Net als hier in Nederland staat men nog regelmatig stil bij de oorlogen die men gevoerd heeft. Op dit punt wordt de Volkerenslag uit 1813 herdacht. Napoleon bevond zich hier tijdens de gevechten, waarbij ongeveer een half miljoen soldaten het opnamen tegen de troepen van Oostenrijk, Rusland, Zweden en Pruisen. Men herdenkt er alle slachtoffers, waardoor het een zeer indrukwekkend moment zal zijn. Neem er even goed de tijd voor, om het zo goed mogelijk op u in te laten werken wat daar gebeurt is.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.