Het Griekse eiland Mykonos ontdekken

Mykonos is een klein eiland in de Egeïsche Zee bij Griekenland. Het behoort tot de eilandengroep der Cycladen, die tientallen eilanden omvat. De Cycladen worden vooral gekenmerkt door hun prachtige stranden en historische kunstwerken bestaande uit witmarmeren beeldjes die tot zesduizend jaar oud zijn. Op het eiland Mykonos is het harde graniet echter de meest voorkomende steensoort en de antieke marmerkunst die de eilandengroep karakteriseert is hier nauwelijks te vinden.

Het eiland moet het voornamelijk hebben van zijn schitterende zandstranden, azuurblauwe zee en bruisende nachtleven. Wie voor een betaalbare prijs naar Mykonos wil vliegen kan gebruikmaken van Flyingblue. Dankzij deze voordeelkaart vliegt u gerieflijk en kunt u aanspraak maken op allerlei bijkomende services en aanvullende faciliteiten.

Pittoreske hoofdstad met historische windmolens

Het Griekse eiland heeft met ongeveer 85 vierkante kilometer een beperkt oppervlak. Doordat het ruim 9300 inwoners telt, is Mykonos echter wel een dichtbevolkt stukje Griekenland. De meeste mensen wonen aan de westkust in de gelijknamige hoofdstad, door de lokale bevolking ook wel Chora genoemd. De authentieke witte huisjes die het stadje sieren bieden een schilderachtige aanblik. Het overige deel van het eiland bestaat uit kleinere plaatsen en dorpjes die voornamelijk aan de kust zijn te vinden, maar ook over het heuvelachtige binnenland liggen verspreid. Mykonos biedt plaats aan een aantal eeuwenoude bezienswaardigheden, waarvan de opvallende windmolens tot de bekendste horen. Deze werden vanaf de zestiende eeuw gebouwd en liggen op een heuvel bij de hoofdstad, waardoor ze van grote afstand reeds zijn te zien.

Drukke stranden en rustige windsurflocaties

Nabij Mykonos vindt u diverse andere monumentale bouwwerken, zoals het fraaie stadscentrum en de fotogenieke en eeuwenoude Panagia Paraportianikerk met zijn schitterende witte muren. Centraal gelegen op het Griekse eiland vindt u kleine, sfeervolle dorpen als Ano Mera en Klouvas, maar het echte toeristische leven van Mykonos speelt zich af in de kustdorpen. Een populaire plaats ten noorden van de hoofdstad is Agios Stefanos met zijn heerlijke strand, comfortabele hotels en talloze watersportmogelijkheden. Aan de noordkust ligt Ftelia dat door de wind die hier vrijwel altijd aanwezig is zeer geliefd is onder windsurfers. Deze wind en het bijkomende stuifzand maken van Ftelia de rustigste badplaats van Mykonos. Zelfs in het hoogseizoen zijn hier maar weinig toeristen te vinden. Dit staat in schril contrast met Psarrou aan de zuidkust van het eiland. Hier vindt u het beroemdste, luxueuste en drukstbezochte strand van Mykonos alsmede vele eersteklas restaurants, stijlvolle cafés en chique hotels.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.