De Spaanse Costa’s

Spaanse costa

De kusten van Spanje

Spanje maakt met haar 4964 kilometer lange kustlijn deel uit van het Iberisch Schiereiland. De Costa’s, oftewel de Spaanse kusten, zijn onderverdeeld in twee delen: de oost- en zuidkust en de noordkust.

De oost- en zuidkust kust ligt tussen Frankrijk en Portugal en begrenst zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan. Deze kustlijn wordt in het zuiden onderbroken door het Brits overzees gebied Gibraltar. Van het noord-oosten naar het zuid-westen vind je o.a. de volgende costa’s:

Oostkust en Zuidkust Spanje

De Costa Brava. Een 200 kilometer lange kuststrook die vanaf Frankrijk in Portbou tot het Spaanse Blanes uitstrekt waar het over gaat in de Costa del Maresme. Deze kustlijn loopt van van Malgrat de Mar tot aan Barcelona. Hierna volgt de Costa del Garraf, van Barcelona tot Tarragona. Andere bekende costa’s aan de oost- en zuidkust zijn de Costa Blanca en de Costa del Sol, een 300 km lange kuststrook in de provincies Málaga, Cádiz en Granada in de streek Andalusië dat tussen Gibraltar en Almería ligt.

Noordkust Spanje

Aan de noordkant van Spanje vinden we o.a. de Costa da Morte, Costa Verde en de Costa Vasca. De gehele noordkust wordt ook wel Costa Verde genoemd. Veel Nederlanders dromen ervan om een huis aan de costa te bezitten. Sommige mensen willen permanent verhuizen naar het warme Spanje, en andere willen het liefst een tweede woning aanschaffen om te overwinteren. Voor mensen met reuma bijvoorbeeld zijn de Nederlandse winters te koud. Een huis kopen in het rustigste Andalusië is een overweging die veel mensen maken omdat de gemiddelde temperatuur daar in de winter ongeveer 15 graden is.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.