Studeren in Spanje met deze gids!

Vamos! Je gaat studeren in Spanje. Gefeliciteerd! Dit is natuurlijk een super leuk vooruitzicht, maar er zijn ook een aantal dingen die daarvoor geregeld moeten worden. Er kan soms ineens heel veel informatie op je af komen, dus vandaar dat we in dit artikel alvast de belangrijkste dingen op een rijtje zetten. Zo weet jij dat je in ieder geval goed voorbereid a la Espana gaat!

Vraag een beurs aan

Als je als Nederlandse student in een ander land binnen Europa gaat studeren, heb je recht op een Erasmus beurs. Dit bedrag is ongeveer 200,- euro per maand voor Spanje, dus het is zeker de moeite waard om dit aan te vragen. Je zult er blij mee zijn! Hierbij komt ook kijken dat je niet het instellingsgeld van de universiteit in Spanje hoeft te betalen (wat vaak heel duur kan zijn als buitenlandse student), maar gewoon het bedrag van het collegegeld in Nederland moet betalen. 

Regel vooraf je huisvesting

Als je gaat studeren in het buitenland, is het belangrijk dat je vooraf al je huisvesting regelt. Wanneer je eenmaal aankomt en je hebt nog niks, dan ben je namelijk gewoon dakloos. Er zijn verschillende manieren om huisvesting te regelen. Veel universiteiten bieden namelijk huisvesting op de campus aan. Zo weet je in ieder geval dat je niet ver hoeft te reizen voor je colleges en wordt er als het goed is veel voor je geregeld vanuit de universiteit. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een woning, maar dan moet je wel opletten dat je geen slachtoffer wordt van een scam. Veel huisbazen vragen namelijk of je vooraf wilt betalen en als je dan vervolgens aankomt blijk je opgelicht te zijn. Laat je dus niet makkelijk bedriegen en zoek altijd uit of je met een betrouwbare organisatie in contact bent. 

Zorg dat je de taal spreekt

Het is natuurlijk wel zo makkelijk als je in een ander land gaat wonen, dat je de taal spreekt. Daarnaast kan het ook in je werk nog wel eens van pas komen als je Spaans spreekt. Je hebt er heel veel aan! Een manier om snel een nieuwe taal te leren is door het volgen van een taalcursus. Zo leer je binnen no-time goed Spaans te spreken. Je kan natuurlijk zelf bepalen hoe intensief je hiermee bezig wilt zijn. 

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.