Vakantie en Accommodaties in Portugal

Porto

Portugal

De Portugese Republiek is samen met Spanje de bezitter van het Iberisch Schiereiland. Het eiland bevindt zich in het zuidelijke deel van Europa en wordt ook wel gezien als ideale vakantiebestemming. Dit komt niet alleen doordat het wordt omgeven door o.a. de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan maar ook doordat er op het eiland een mediterraan klimaat hangt die ervoor zorgt dat het altijd lekker warm is op het eiland. Het westelijke deel van het eiland is Portugal. Het land dat beschikt over een oppervlakte van ongeveer 90.000 vierkante meter waar ‘maar’ 11 miljoen mensen wonen die elke dag mogen genieten van dit exclusieve land.

Omdat de populatie van het land er laag is, is het land een ideale vakantiebestemming. Het buurland Spanje is weliswaar een grotere toeristische trekpleister maar dit is juist een vaak genoemde reden om naar Portugal te gaan. In Spanje zijn de stranden overladen met toeristen (vooral in de zomer). Dit in tegenstelling tot Portugal. Natuurlijk zijn er ook toeristen op de witte stranden van Portugal te vinden maar u kunt wel zorgeloos een plek uitzoeken op het strand en lekker genieten van de zon, zee en de rust.

Vakantie in Portugal

Portugal is een land waar toeristen van overal op de wereld naartoe gaan. Het land beschikt over veel verschillende bezienswaardigheden en daarom is het ook niet onbegrijpelijk dat veel verschillende toeristen op dit betoverende land afkomen. Zo kunnen surfers zich uitleven op de grote golven van de Noordelijke Atlantische Oceaan en cultuurliefhebbers helemaal wegdromen in de pittoreske steden die Portugal te bieden heeft.

Lissabon is daar een uitstekend voorbeeld van. De stad is voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers een prachtige plek om de vakantie door te brengen. De stad is met haar grote gebouwen en verschillende musea een belangrijke toeristische trekpleister van Portugal. Lissabon is financieel ook zeer belangrijk voor Portugal, dit komt doordat de stad zich aan het einde van de Taag (rivier) bevindt. Elke dag is er wat te beleven.

Lissabon is weliswaar de hoofdstad maar niet het populairste gedeelte in Portugal. Die vindt u namelijk in het zuiden. Vroeger stond dit gedeelte vooral bekend als de provincie Algarve maar tegenwoordig is het een district genaamd Faro. Van dit district is vooral de gemeente Albufeira een bekende plek voor toeristen. Dit komt niet alleen door de mooie natuur en vele bezienswaardigheden maar voornamelijk door het weer. In het gebied komt de minimum temperatuur vaak niet onder de 10°C en daardoor is het voor ouderen vaak een ideale plek om te overwinteren.

Accommodaties in Portugal

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om te verblijven in Portugal. Zo kun je een goedkoop appartementje huur maar ook chique vakantievilla’s. Het ligt er maar net aan wat de persoon er voor over heeft. Veel jongeren die de vakantie doorbrengen in Portugal gaan voor een goedkoop appartementje omdat ze vaker buiten het hotel te vinden zijn d an binnen en het appartement vaak alleen maar gebruiken als slaapverblijf. Als je kijkt bij de oudere generatie zie je over het algemeen dat zij ervoor kiezen om een luxe vakantiehuisje buiten de stad huren. Zij gaan dan ook vaak naar Portugal voor de rust.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.