Stedentrip Faro

Faro Portugal

Bezoek het culturele Faro

Faro is een Portugese stad met een rijke geschiedenis. Meer dan 2000 jaar geleden werd er een grote haven gebouwd door de Romeinen en in 1540 verkreeg Faro stadsrechten. Tegenwoordig is de stad nog steeds belangrijk om een aantal redenen. Faro is het centrum van een zonnige streek in Portugal, de Algarve, en is tevens het bestuurlijk centrum van het gelijknamige district.

Er is nog genoeg cultuur vinden en daarom is deze stad zeker de moeite waard tijdens een last minute Portugal. Dicht bij Faro ligt een luchthaven waar lijn- en chartervluchten van over de hele wereld arriveren en vertrekken. Het vliegveld is slechts op 4km afstand en is goed te bereiken met de bus of taxi. Vanuit Nederland duurt de vlucht ongeveer 2,5 uur.

Arco da Vila

Een deel van het centrum van Faro wordt omgeven door grote muren. Deze stadsmuren zijn in de middeleeuwen gebouwd en door stadspoorten krijg je toegang tot het centrum. Arco da Vila is de meest imposante stadspoort die je leidt naar Cicade Velha, het oude gedeelte van de stad. Bisschop Dom Francisco Gomes gaf in de 19de eeuw opdracht om de stadspoort te bouwen. Achter de mooie Arco da Vila ligt een rustig plein, genaamd Largo da Se.

Kathedralen en kloosters

Als je op het plein bent aangekomen, kun je direct de gelijknamige kathedraal Se bekijken. De Engelsen hebben de christelijke kerk in 1596 verwoest, maar deze is later heropgebouwd en gerestaureerd. Hierdoor zijn er nu verschillende bouwstijlen te herkennen. Er is namelijk maar weinig authentieks van de kathedraal overgebleven; alleen de klokkentoren en twee kruiskapellen zijn nog origineel. Kathedraal Se is niet het enige religieuze gebouw in Faro, ook Nossa Senhora da Assuncao en de Sao Pedro Kerk zijn mooi.

Hoewel de Sao Pedro kerk erg beschadigd is door een aardbeving in 1755 zijn de prachtige versieringen en de kapel nog steeds goed zichtbaar. Niet ver van de kathedraal ligt Nossa Senhora da Assuncao. In het klooster vind je een museum met Romeinse vondsten zoals mozaïeken en tegels. De kunstwerken, maar ook de kloostertuin zijn een bezoekje waard.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.