Hamburg: een leuke bestemming voor een weekend trip

Hamburg is uitstekend geschikt voor een weekend trip. Het is onder andere een goed idee om een bezoek te brengen aan de oude Elbtunnel, aangezien daar altijd wat te beleven valt. De tunnel werd in 1911 gebouwd en zorgde destijds voor technische hoogstandjes, door voertuigen en voetgangers met grote liften omlaag te brengen.

Venetië van het noorden

Hamburg wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd, zoals dat men ook vaak zegt van Amsterdam. Het is een stad die meer water en bruggen heeft dan de hoofdstad van Nederland, waardoor u er kunt gaan genieten van prachtige plaatsjes. Daarnaast is het een van de rijkste steden van Duitsland en houden de inwoners ervan dat te laten zien. Met name het winkelen is er uitstekend mogelijk, bij een van de grote en bekende ketens, of juist in de speciale kleinere winkeltjes.

De Alstermeren

Ook de Alstermeren zijn zeer de moeite waard, onder andere vanwege het feit dat deze al in de 13e eeuw werden aangelegd. Destijds waren ze er om ervoor te zorgen dat de stad van drinkwater kon worden voorzien, al zorgt men er tegenwoordig vooral voor dat men er van de watersport kan genieten. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om langs de oever te genieten van een hapje en een drankje, of te genieten van de mogelijkheid tot recreatie. U kunt er alle kanten op, waardoor het tijdens een bezoek aan Hamburg een uitstekend idee is om er een bezoek aan te brengen.

Planten un bomen

Daarnaast is Hamburg een stad waar de planten en bomen centraal staan, niet alleen in de botanische tuin. Uiteraard zijn het hier de exotische planten die op een unieke manier bij elkaar staan, maar ook in de rest van de stad kunt u genieten van de natuur. Men houdt er van de concerten en de waterlichtshows die er worden gehouden, waar veel mensen graag naar kijken. Hamburg is bij uitstek een stad om buiten te verblijven en op die manier te gaan genieten van het goede leven, onder andere tijdens de zomermaanden.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.