Tips om een reisdagboek bij te houden

Iedereen die op reis gaat, beleeft toffe momenten. Het liefst willen we deze momenten in ons geheugen prenten en nooit meer vergeten. Helaas werkt ons geheugen niet zo. Wat is er dan leuker om een reisdagboek bij te houden? Een reisdagboek maken kan heel eenvoudig zijn. Er zijn verschillende varianten invulboekjes te verkrijgen waardoor het bijhouden van het dagboek nog eenvoudiger is. Vind je het dan alsnog lastig om echt een leuk reisdagboek te maken? In dit artikel lees je enkele tips. 

  1. Schrijf als je het echte wow-gevoel nog ervaart. Op die manier zit je nog midden in je emotie waardoor de geweldige ervaring nog beter op papier komt te staan.
  2. Schrijf als je nog energiek bent. Na een lange dag vlak voor je uitgeput je bed in duikt, is geen goed moment om je reisdagboek bij te werken. omdat je moe bent, ga je het waarschijnlijk afraffelen en dat is zonde.
  3. Pak je reisdagboek in plaats van je telefoon. Iedereen herkent het wel. Als we even alleen zijn of even moeten wachten, is het heel verleidelijk om je telefoon erbij te pakken. Laat je telefoon voor de verandering eens in je tas zitten, en pak in plaats daarvan je reisdagboek erbij.
  4. Tuurlijk is het leuk om achteraf te lezen wat je allemaal gedaan hebt, maar het is ook wel eens leuk om vooraf op te schrijven wat je verwachtingen zijn van een excursie. Achteraf kan je dan checken of je verwachtingen waargemaakt zijn of dat het compleet anders is gelopen dan gedacht.
  5. Zorg voor goed schrijfmateriaal. Wanneer je enthousiast bent, wil je waarschijnlijk veel schrijven. Er is niks zo vervelend dan dat met een kapotte of een slechte pen te moeten doen. Ook is het zonde als de pen leeg blijkt te zijn midden in je verhaal. Zorg dus dat je voldoende pennen bij je hebt.
  6. Niks moet natuurlijk. Schrijf alleen als je er zin in hebt en niet als het als een verplichting voelt. Het is geen officiële opdracht, je doet het voor jezelf. 
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.