Vermaak in de auto of het vliegtuig

Een lange reis maken met kinderen is een grote onderneming. Net zoals volwassenen houden kinderen er niet van om voor te lange tijd stil te zitten in een kleine ruimte. Zeker als kinderen moe worden kan dit zorgen voor vervelend gedrag in de achterbak of in het vliegtuig. Het beste kan je ze daarom afleiden met kinderspeelgoed en spelletjes voor onderweg. Het liefst wil je natuurlijk niet te veel meesjouwen dus kleine spelletjes zijn ideaal. Ook ouderwets ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ doet het vaak goed voor langere periode. Ben je op zoek naar meer leuke spelletjes voor onderweg? Lees dan deze blog voor de nodige inspiratie. 

In de auto

In tegenstelling met het vliegtuig valt er tijdens een autorit vaak veel te zien. Er zijn daarom behoorlijk wat spelletjes te bedenken waarvoor je vooraf niks hoeft mee te nemen. Een klassieker waar je zelf ook net zo enthousiast mee kunt doen is bijvoorbeeld het spelletje ‘geen ja, geen nee en geen uh’ zeggen. Dit is ingewikkeld maar uitdagend voor jong en oud. Andere klassiekers voor in de auto zijn natuurlijk ik ga op reis en ik neem mee, steen papier schaar, of ik zie ik zie wat jij niet ziet. Als je echt even rust wil in de auto kun je altijd nog voorstellen dat de kinderen een wedstrijdje doen wie er het langst niks kan zeggen.

In het vliegtuig

Het vliegtuig brengt weer andere problemen met zich mee omdat je hier te maken hebt met medereizigers. Verstandig is het dan ook om een praatje te maken met de mensen in de buurt zodat ze meer begrip kunnen tonen voor het feit dat je reist met (jonge) kinderen. Om de kinderen bezig te houden is het maken van tekeningen of ander knutselwerk een leuke bezigheid. Er is ook ander peuter speelgoed gericht op vermaak voor langere tijd in het vliegtuig. Tijdens het opstijgen en het landen kun je het kind een puzzelboekje geven zodat zij zijn afgeleid. Geef ze daarnaast ook een kauwgom of iets anders om te sabbelen zodat de kinderen vaker slikken en daarmee ook minder druk komt op hun horen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.