Altijd internet op reis

Altijd internet op reis
Internet op reis klinkt ontzettend vanzelfsprekend. We zijn het inmiddels gewend om altijd en overal op het web te kunnen surfen. Maar toch komt er nog aantal dingen bij kijken als je gaat reizen en online wil kunnen gaan. Waaronder de tijdsduur van je reis, je internetverbruik en je reisbestemming. Lees dus even verder om veelvoorkomende misverstanden te kunnen vermijden.

Internet op reis binnen Europa
Internet op reis is binnen Europa geen enkel probleem. De bundel die jij in Nederland gebruikt is overal in Europa bruikbaar zoals in Nederland, zonder extra kosten ook voor het internet. Surf dus zoveel je wil. Hou er wel rekening mee dat als je over je internetlimiet gaat, de kosten wel een stuk hoger op gaan lopen. Wil je weten welke leuke last minutes te vinden zijn in Europa? Op deze website vind je de beste deals.

Waar gebruik je internet op reis voor?
Maar als je buiten Europa op reis gaat, zul je een internetplan moeten maken om niet te veel te betalen voor je surfgedrag. Daarom is het verstandig om dat eens onder de loep te nemen. Gebruik je vooral internet om een appje te kunnen sturen of kijk je er ook drie uur per dag Netflix mee? Dat maakt nogal een verschil in de kosten. Overweeg om de wifi van je hotel of accommodatie te gebruiken om te kunnen sparen met je dataplan. Ga dan eerst wel even na of het internet in je accommodatie wel gratis is. Dat is namelijk niet altijd het geval. Kijk hier voor meer tips.

Ook is het verstandig om tijdens de vakantie jouw huisadres in Nederland in de gaten te houden. Tegenwoordig heb je allemaal smart producten, die je op afstand kunt bedienen. Doe bijvoorbeeld af en toe de *elektrische rolgordijnen smart* open en dicht, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Dit kun je ook met de verlichting doen.

Het is de nieuwste manier om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Voordelen:

  • Je hebt de temperatuur in je woning altijd in de hand met elektrische rolgordijnen;
  • Elektrische rolgordijnen en smart verlichting kun je op afstand bedienen, zodat het lijkt alsof je thuis bent.

De snelheid van je internet op reis
Een goede snelheid van internet op reis is niet altijd vanzelfsprekend. Dat zou je bijna vergeten met het betrouwbare, doorgaans 4G of hoger netwerk dat we in Nederland gewend zijn. Maar als je in een pension in een ontwikkelingsland bent en de internetverbinding van de accommodatie met nog eens tien gasten moet delen, wordt de snelheid van je internet er niet beter op.
Hecht je veel waarde aan snel internet, informeer dan vooraf goed hoe makkelijk en hoe vaak je daar toegang tot hebt.

Een goede bundel voor internet op reis
Internet op reis en een goede bundel vinden is dus geheel afhankelijk van hoe lang je weggaat, waarheen en hoe intensief je al je digitale zaken bij wil houden. Daarom is het verstandig om contact op te nemen met je provider om te zien welke tijdelijke pakketten ze aanbieden. Bij verre reizen van meerdere maanden kan het voordelig zijn om tijdelijk een simkaartje en passende bundel te kopen in het land waar je verblijft. Zo kun je goedkoop internetten en ook tegen een degelijke prijs bellen, mocht dat nodig zijn.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.