Vind het vakantiepark dat bij je past

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land. Mede dankzij de uitbraak van het Corona-virus hebben steeds meer Nederlanders ons verrassend mooie kikkerlandje ontdekt als vakantieland. Ook de vaak lange reis naar een ander land, wordt steeds meer als een drempel gezien. Maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden in Nederland qua overnachten? Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen de vakantieparken? Je kunt het hier lezen.

De verschillen tussen vakantieparken

Ga je op vakantie met kinderen? Dan kan een hotel of Bed and Breakfast minder geschikt zijn. Een camping of vakantiepark kan juist wel weer geschikt zijn. De kinderen hebben er namelijk meer vrijheid en speelmogelijkheden. De verschillen tussen de campings en vakantiepark kunnen best groot zijn. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een park met vele voorzieningen en activiteiten voor jong en oud. Of je kiest juist voor een camping of vakantiepark met minder voorzieningen maar meer rust. Dit kan een geschikte keuze zijn voor liefhebbers van rust en wat meer natuurlijk vermaak. 

Bij campings is dit verschil vergelijkbaar. Er zijn campings met veel voorzieningen en entertainment of juist campings met rust en veel oog voor de natuur. Zo kan iedereen een plekje in Nederland kiezen dat juist bij hem of haar past. Via de volgende link vindt u een pagina met vele parken per provincie: vakantieparken in Nederland.

Kies het landschap dat bij je past

Naast de verschillen in het aantal voorzieningen, verschillen de vakantieparken ook op het gebied van de omliggende natuur. Houdt je van weidse uitzichten? Dan kan je kiezen voor provincies zoals Groningen, Friesland, Flevoland en Zeeland. Of houdt je juist van duingebieden en strand? Dan kunnen Noord Holland, Zuid Holland en Zeeland geschikt zijn. Bossen en heidevelden vindt je in Drenthe, Overijssel, Gelderland en delen van Utrecht en Noord Brabant. Ten slotte kan je nog kiezen voor het heuvelachtige landschap van Limburg. 

Een zoektocht naar een geschikt vakantiepark zal vaak beginnen bij de keuze van een provincie. Vervolgens de keuze van een type accommodatie. Daarna de keuze tussen een rustig park of juist een park met veel vermaak. Dankzij het grote aantal parken in Nederland, is voor vrijwel iedereen een geschikt plekje..

Liever iets anders dan een tent, caravan of vakantiehuis?

Wil je toch liever eens wat anders dan een vakantiebungalow, caravan of tent? Dan kan je ook kiezen voor een tussenweg in de vorm van een glampingtent, boshuisje of een boomhut. Dergelijk originele accommodaties vallen onder het zogenaamde glamping. Een luxe manier van kamperen.

Dankzij een glamping accommodatie kan je eens overnachten op een originele manier. Desondanks heb je toch beschikking over de voorzieningen van de camping of het vakantiepark. Een ander voordeel is de ligging van de accommodaties. Veel glamping verblijven hebben namelijk een iets rustiger plekje en wat meer in de natuur.
Dergelijke glamping accommodaties vind je voornamelijk op campings en vakantieparken. Ook biedt een Bed and Breakfast soms originele slaapverblijven aan. Zoals in een oud vliegtuig, een bus of een grote ton.

Meer informatie en overzichten van glamping accommodaties kan je vinden via de volgende link: glamping in Nederland.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.