De 5 beste wandelroutes in Duitsland

3 juli is traditioneel de “Duitse wandeldag”. Er zijn ongeveer 200.000 kilometer aan wandelpaden in Duitsland. Er is voor elke wandelaar wel iets te vinden en de Nederlandse wandelaar vindt steeds vaker de weg naar Duitsland voor een wandelvakantie of een lang wandelweekend. Wij presenteren jou de beste 5 wandelroutes in Duitsland.

Malerweg

In de 18e eeuw zag de natuur een ongekende bloei in het toerisme. Bizarre rotsformaties, zoals in het Saksische Zwitserland ten zuiden van Dresden, werden plotseling als wild en romantisch gezien. Sindsdien leidt een pad genaamd Malerweg (Schildersweg) de bezoekers door het rotsachtige landschap. Het pad werd in 2006 gerestaureerd met behulp van historische gidsen.

Rheinsteig

Het smalle, maar schilderachtige Rijndal combineert natuur, geschiedenis en prachtige uitzichten. De 320 kilometer lange Rheinsteig volgt de langste rivier van Duitsland tussen Bonn en Wiesbaden en leidt wandelaars langs paleizen, kastelen, monumenten, bossen en wijngaarden. De route kan uitdagend zijn – er is zelfs op sommige plekken een zogenaamde klettersteig, een via ferrata. Dit betekent dat een stuk wandelpad door ijzeren kabels begeleid is.

Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide in Noord-Duitsland verandert in een lila wonderland wanneer de heide ieder jaar in de nazomer in bloei staat. Het unieke landschap wordt in stand gehouden dankzij een speciaal lokaal ras van heideschapen (bekend als Heidschnucken) die er grazen. Zij inspireerden de naam van een populaire 223 kilometer lange route die de noordelijke en zuidelijke heidegebieden tussen Hamburg en Celle met elkaar verbindt: de Heidschnuckenweg.

Moselsteig

Een langeafstandswandelroute die de Duitse loop van de Moezel volgt, zodat de wandelaar de diversiteit van het Moezel-wijnbouwlandschap kan verkennen! Zoals bijna geen enkele andere wandelroute biedt de Moselsteig vele culturele en landschappelijke hoogtepunten. Het combineert prachtige uitzichtpunten, natuurbelevenissen en de bezienswaardigheden van deze historische regio. De paden bieden afwisselend wandelplezier in vele verschillende moeilijkheidsgraden.

Eifelsteig

De Eifelsteig is een 313 km lange lange wandelroute in de Eifel. Het leidt in 15 etappes van 14 tot 29 kilometer lengte van het Akense district Kornelimünster naar Trier. Hij doorkruist de Hoge Venen, het Rurdal, het Nationaal Park Eifel, de Vulkaaneifel en de Zuidelijke Eifel. De route loopt door de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.