Wat is ETIAS? Reizen naar Europa na 2021

Canadezen houden van reizen naar Europa en genieten van de luxe van visumvrije toegang. Het is niet nodig om een ​​visum of enige vorm van reisvergunning aan te vragen voor reizen van minder dan 90 dagen. In 2021 zal dit echter veranderen met de introductie van ETIAS. ETIAS (Europees reisinformatie- en machtigingssysteem) zal sterk lijken op de ESTA-visumvrijstelling die veel nationaliteiten moeten aanvragen om de Verenigde Staten te bezoeken. Canadese reizigers moeten Apply ETIAS online aanvragen voordat ze naar een land in het Schengengebied gaan.

Waarom wordt ETIAS geïntroduceerd?

Het hoofddoel van ETIAS is het versterken van de grensbeveiliging van het Schengengebied. Het initiatief was een reactie op een toenemend aantal terroristische aanslagen in de grote steden van Europa. Parijs, Londen, Brussel, Stockholm, Berlijn, Manchester, Barcelona en Marseille zijn slechts enkele van de plaatsen die sinds 2014 het slachtoffer zijn geworden.

Door te voorkomen dat iedereen die een veiligheidsrisico loopt, het Schengengebied binnenkomt, maakt ETIAS Europa een veiligere plek voor zowel de lokale bevolking als bezoekers. ETIAS zal niet alleen het risico op terroristische aanslagen verminderen, maar ook streven naar:

  • Bespaar reizigers tijd en moeite
  • Verminder onregelmatige immigratie
  • Grensbeheer verbeteren
  • Versterking van het visumliberaliseringsbeleid van de EU
  • Wanneer treedt ETIAS in werking?

Er zijn nog enkele wettelijke formaliteiten om voorbij te gaan voordat ETIAS wordt geïmplementeerd. Het Europees Parlement heeft de wetgeving al goedgekeurd, dus er is alleen sprake van een behoorlijke procedure.

De Europese Raad moet ETIAS nog steeds officieel goedkeuren en dan zal het roulerende voorzitterschap van de Raad het in de wet ondertekenen. Hoewel we de exacte datum niet weten, wordt geschat dat ETIAS in werking zal treden in 2021.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.