Het populaire en veelzijdige Barcelona

Barcelona

Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de Spaanse provincie Catalonie. Een veelzijdige stad met ruim 16 miljoen inwoners. Barcelona is door het prettige klimaat het hele jaar door een fijne bestemming voor een ontspannen stedentrip. Door het uitgebreide aanbod van voordelige vliegtickets is een vakantie naar Barcelona bij velen zeer populair. Slenteren over de Ramblas, uitgebreid shoppen in Passeig de Gracia, genieten van het zonnetje op één van de vele stadsstrandjes en je te goed doen aan een heerlijke tapas maaltijd. In Barcelona kan het allemaal.

Bezienswaardigheden in Barcelona

Wie Barcelona zegt, zegt Antoni Gaudi. Deze kleurrijke architect uit het Spaanse Reus heeft het straatbeeld van Barcelona voor eeuwig getekend. Tijdens zijn werkzame periode in Barcelona, begin 1900, heeft hij talrijke gotische bouwwerken laten verrijzen. Met als bekendste de kerk Sagrada Familia, welke door overlijden van Gaudi nooit is afgebouwd. Gaudi wordt beschouwd als de grondlegger van de organische architectuur. Zijn werken worden gekenmerkt door golvende vormen, kleurrijke mozaïeken en sierlijke torentjes.

Vliegen naar Barcelona

De officiële benaming van de luchthaven van Barcelona is Aeroport Internacional de Barcelona El Prat de Llobregat. In de volksmond ook wel El Prat genoemd. In ongeveer 2 uurtjes vliegen zet je vanaf Amsterdam Schiphol voet op Spaanse bodem. De luchthaven ligt op een afstand van 14 kilometer van het bruisende stadshart. Deze afstand kan met de snelle Aerobús al in 35 minuten worden overbrugt.

Ga naar Barcelona als je op zoek bent naar:

  • Architectonische hoogstandjes, parken en kerken.
  • Strand, kunstmatig aangelegd naast het centrum met douches, strandwachters, bars en restaurants.
  • Veel winkels, grote winkelcentra. Bruisend uitgaansleven.
  • Gebouwen ontworpen door Gaudi zoals de Sagrada Familia.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.