4 mooiste plaatsen van Toscane in Italië

Mooiste plaatsen van Toscane

Het is moeilijk om een keuze te maken uit alle mooie plekken die te vinden zijn in Toscane: Alles is mooi: het landschap, de steden, de cipressen, de Middeleeuwse plaatsen, de toren van Pisa en ga zo maar door. Ik kies ervoor om niet de allerbekendste plekken te noemen. Op www.toscanetips.nl vind je nog meer wetenswaardigheden over bekende en minder bekende plaatsen.

De mooiste plaatsen van Toscane zijn wat mij betreft:

Florence

Dit is de hoofdstad van Toscane en is uiteraard heel bekend, maar ik wil je graag meenemen naar twee tuinen:

  1. De Giardino delle Rose 
    Dit is een schitterende rozentuin. Behalve de rozen in al hun verschillende kleuren kun je ook genieten van het geweldige uitzicht.
  2. De Giardino dei Tarrocchi
    Dit is ook een tuin, maar dan een met allerlei, kleurrijke, beelden.

Pitigliano

In dit uit turfsteen opgetrokken dorp kun je je goed voorstellen hoe het in de Middeleeuwen was: het dorp moest beschermd worden tegen indringers. De oude stadsmuren en het fort zijn er mooie voorbeelden van en ook de manier en de plek waarop het dorp gebouwd is laat zien dat de bescherming van de bewoners op een zeer belangrijke plek stond.

Volterra

Ook deze plaats is niet een van de bekendste plaatsen van Toscane, maar een die het zeker waard is te bezoeken: Het ligt op 500 meter hoogte en is gesticht in de 8e eeuw voor Christus. De hoge ligging waarborgt ook hier weer de veiligheid. De grond in en rond het plaatsje is vruchtbaar en zat vol ijzer en zilver: een mooie bron van inkomsten. Net buiten het plaatsje kun je een mooi Romeins amfitheater bezoeken.

Bagno Vignano

In deze plaats is het dorpsplein vervangen door een schitterend bad met warm bronwater. Uniek om te bezoeken en een verfrissende duik te nemen in dit gezonde water.

Pienza

In dit dorp is Paus Pius 2 geboren en alleen daarom wellicht al een bezichtiging waard. Het dorp bezit prachtige architectuur, produceert heerlijke kaas en heeft een magnifiek uitzicht over de landerijen met de mooie cipressen.

Dit vind je misschien ook leuk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.